Αφγανιστάν: Τα άδεια θρανία στο σχολείο που έχασε τους μαθητές του σε έκρηξη - Συγκλονιστική ανάρτηση

Αφγανιστάν: Τα άδεια θρανία στο σχολείο που έχασε τους μαθητές του σε έκρηξη - Συγκλονιστική ανάρτηση

Θρήνος σε συνοικία της Καμπούλ, όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε σχολείο αρρένων. Σύμφωνα με ανάρτηση της πρώην υπουργού Ορυχείων και Πετρελαίου του Αφγανιστάν, όλοι οι μαθητές του σχολείου είναι νεκροί.

Στην συγκεκριμένη συνοικία ζουν κυρίως μέλη της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα.

Την ανακοίνωση για τις εκρήξεις έκανε η αστυνομία του Αφγανιστάν, με φρικτές εικόνες των θυμάτων που μεταφέρονται στα νοσοκομεία να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν μπροστά από το σχολείο Αμπού Ραχίμ Σαχίντ στη συνοικία Νταστ-ε- Μπάρχι, στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ, δήλωσε χθες ο Χαλίντ Ζάντραν, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η συγκλονιστική ανάρτηση

Η πρώην υπουργός Ορυχείων και Πετρελαίου του Αφγανιστάν, Ναργκίς Νεχάν, δημοσίευσε μια σοκαριστική εικόνα από τα θρανία που στολίζονται με λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών.

Στην ανάρτηση αναφέρεται: «Χάσαμε όλους τους μαθητές στη χθεσινή επίθεση και μείναμε με άδεια τάξη. Παρακαλώ μην μιλάτε άλλο για την υπερηφάνεια του Αφγανιστάν. Είμαστε κουρασμένοι, εξαντλημένοι, συντετριμμένοι και κατεστραμμένοι. Οι Αφγανοί χρειάζονται ένα διάλειμμα. Οι Αφγανοί χρειάζονται ειρήνη. Οι Αφγανοί χρειάζονται μια φυσιολογική, ισότιμη και ελπιδοφόρα ζωή».
 

Πηγή: skai.gr