Αφγανιστάν: να ζητήσουν συγνώμη οι ΗΠΑ

Το παραπάνω δήλωσε σήμερα (Σάββατο) ανώτατος αφγανός αξιωματούχος, καθώς για πέμπτη ημέρα συνεχίσθηκαν οι σποραδικές αντιαμερικανικές εκδηλώσεις.
«Εάν οι Αμερικανοί το έκαναν αυτό, τότε θα πρέπει να το παραδεχθούν και να τιμωρίσουν όσους το έπραξαν και να ζητήσουν συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φαζλ Χάντι Σινουάρι, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της 9ης Μαΐου στο περιοδικό Νιούζγουϊκ, σύμφωνα προς το οποίο οι αμερικανοί δεσμοφύλακες στις φυλακές Γουαντάναμο στην Κούβα «είχαν τοποθετήσει Κοράνια στις τουαλέτες και τουλάχιστον σε μία περίπτωση τράβηξαν το καζανάκι».
Εξαγριωμένοι αφγανοί διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους και σήμερα στην πόλη Σπιν Μπολντάκ, στην επαρχία Ζαμπούλ στα σύνορα με το Πακιστάν, στην επαρχία Φαράκ στα δυτικά και στην Μπαντγίς στα βορειοδυτικά, όπου νεαροί έριξαν πέτρες κατά των γραφείων ανθρωπιστικής οργάνωσης.
Δεκαέξι Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίσθηκαν από την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των σοβαρότερων διαδηλώσεων σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας από την αμερικανική εισβολή το 2001.
Πηγή: skai.gr