Αφγανιστάν: Η Γαλλία απομάκρυνε περισσότερους από 300 ανθρώπους από το Αφγανιστάν

Η Γαλλία πραγματοποίησε μια αποστολή απομάκρυνσης πολιτών από το Αφγανιστάν, βγάζοντας από τη χώρα 258 Αφγανούς καθώς και 11 Γάλλους, περίπου 60 ολλανδούς υπηκόους και αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων που συνδέονται μ' αυτούς, δήλωσε χθες, Παρασκευή εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η επιχείρηση οργανώθηκε με βοήθεια από το Κατάρ, αναφέρεται σε δήλωση του υπουργείου.

Μεταξύ αυτών που απομακρύνθηκαν ήταν Αφγανοί που κινδύνευαν, όπως δημοσιογράφοι καθώς και άνθρωποι με δεσμούς με τη Γαλλία, περιλαμβανομένων εργατών που απασχολήθηκαν από τον γαλλικό στρατό. Από τις 10 Σεπτεμβρίου, 110 Γάλλοι και 396 Αφγανοί έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν με 10 πτήσεις που οργανώθηκαν με τη βοήθεια του Κατάρ, προστίθεται στη δήλωση.

Η Γαλλία και το Κατάρ πραγματοποίησαν από κοινού την Πέμπτη μια ανθρωπιστική αποστολή με ένα αεροπλάνο του Κατάρ, παραδίδοντας ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα και εφόδια για το χειμώνα σε διεθνείς οργανώσεις οι οποίες επιχειρούν στη χώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UJNDP) περιέγραψε αυτή την εβδομάδα μια «ανησυχητική» κοινωνικοοικονομική προοπτική για τους επόμενους 13 μήνες. Το Αφγανιστάν πασχίζει να αντιμετωπίσει την απότομη μείωση της διεθνούς αναπτυξιακής βοήθειας από τον Αύγουστο που οι Ταλιμπάν κατάλαβαν την εξουσία και, σύμφωνα με το UNDP, η φτώχεια μπορεί να γίνει σχεδόν καθολική στη χώρα μέχρι τα μέσα του 2022.

Πηγή: skai.gr