Αεροπορική τραγωδία στην ανατολική Σιβηρία

Περίπου 145 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, στο αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία. Το Airbus A-310 που εκτελούσε νυχτερινή πτήση από τη Μόσχα στο Ιρκούτσκ, κατά την προσγείωση βγήκε από το διάδρομο και συνετρίβη σε ένα τσιμεντένιο τοίχο και σε ένα γειτονικό κτήριο, με συνέπεια να τυλιχτεί στις φλόγες. Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια της ατράκτου 127 σορούς, ενώ άλλοι 54 άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών.
Στο αεροπλάνο της εταιρίας Sibir airlines, που εκτελούσε την πτήση 778, επέβαιναν 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλά παιδιά που μετέβαιναν με τους γονείς τους στη Λίμνη Βαϊκάλη, στη Σιβηρία, όπου οι Ρώσοι συνηθίζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές.
Ο υπουργός Μεταφορών, Ιγκόρ Λεβίτιν δήλωσε ότι οι πιλότοι του αεροπλάνου ενημέρωσαν τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι έκαναν ασφαλή προσγείωση, αλλά ξαφνικά διακόπηκε η επικοινωνία. Την ώρα της προσγείωσης ο διάδρομος ήταν βρεγμένος, λόγω βροχόπτωσης και πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο δυστύχημα.
Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους μόνο το ουραίο τμήμα έμεινε άθικτο. Περίπου 600 διασώστες έσπευσαν για να σβήσουν τη φωτιά, αλλά χρειάστηκαν τρεις ώρες για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Το έργο των διασωστών ήταν δύσκολο λόγω της βροχής και της χαμηλής ορατότητας.
Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία αυτή τη χρονιά. Τον Μάιο ένα άλλο Airbus A-320 έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά του θερέτρου του Σότσι, με συνέπεια να σκοτωθούν 113 άνθρωποι, οι περισσότεροι Ρώσοι και Αρμένιοι.
Πηγή: skai.gr