Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα μετά τα πλήγματα από οβίδες

Αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση περίπου 30 όλμων από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Χαμάς.

Επλήγη τουλάχιστον μία υποδομή της Χαμάς, που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα και τέσσερις της Ισλαμικής Τζιχάντ, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα. Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως επλήγησαν βάσεις «της αντίστασης».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Twitter: «Οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή την ώρα στη Γάζα. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν είναι το αποτέλεσμα. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει «σθεναρά» στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

«[Ο ισραηλινός στρατός] θα αντιδράσει με μεγάλη δύναμη στις επιθέσεις αυτές, και το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα από οποιονδήποτε προσπαθήσει να το βλάψει, και θεωρούμε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτές εναντίον μας», ανέφερε ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση των όλμων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/dpa
TAGS: Ισραήλ