Και άλλες αεροπορικές αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς Κίνα

Η Turkmenistan Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας αυτής της χώρας της Κεντρικής Ασίας, ανέστειλε τις πτήσεις προς και από το Πεκίνο, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η απαγόρευση έχει σκοπό να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού 2019-nCoV ο οποίος οδήγησε πολλές άλλες χώρες να αναστείλουν τις ταξιδιωτικές συνδέσεις με την Κίνα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν έδωσε εντολή στον κρατικό αερομεταφορέα να αναστείλει τις πτήσεις προς και από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Οι Ουζμπέκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν, εκτός από την Ουχάν, θα επαναπατριστούν με πτήσεις τσάρτερ, ανέφερε επίσης.

Εξάλλου, η Vietnam Airlines ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πτήσεις της προς την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν από σήμερα, Σάββατο, λόγω του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού.

Η αεροπορική εταιρία είχε ανακοινώσει αργά χθες ότι επρόκειτο να αναστείλει τις πτήσεις της από την ερχόμενη Πέμπτη και ότι οι πτήσεις από την πόλη Χο Τσι Μινχ στο Χονγκ Κονγκ θα μειώνονταν σε επτά από 10 την εβδομάδα.

«Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εκτεταμένος είναι ο ιός και ακολουθώντας την εντολή της κυβέρνησης, όλες οι πτήσεις προς την Κίνα θα ανασταλούν από σήμερα», ανέφερε η εταιρία στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Vietjet είχε ανακοινώσει από την πλευρά της χθες την αναστολή όλων των πτήσεων προς και από την Κίνα από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου.

Το Βιετνάμ κήρυξε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού και ανέφερε ότι θα αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από την Κίνα.

Η κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι θα σταματήσει να εκδίδει θεωρήσεις διαβατηρίων για τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονταν στην Κίνα τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Όλες οι άδειες που είχαν δοθεί για πτήσεις ανάμεσα στο Βιετνάμ και την Κίνα, περιλαμβανομένης της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, έχουν ανακληθεί μέχρι νεωτέρας, ανέφερε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση.

Εξάλλου, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αρμπίλ στη ημιαυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν δεν επέτρεψε την είσοδο σε τρεις Κινέζους πολίτες εξαιτίας των φόβων για το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι τρεις επιβάτες εστάλησαν αεροπορικώς πίσω στο Ντουμπάι από όπου είχαν αναχωρήσει για το Αρμπίλ, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση της αεροπορικής αρχής του Κουρδιστάν.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η αεροπορική εταιρία Qatar Airways ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι θα αναστείλει όλες τις πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα από τη Δευτέρα.

Η εταιρία ανέφερε πως αντιμετωπίζει «σημαντικές επιχειρησιακές προκλήσεις λόγω των περιορισμών εισόδου που επέβαλαν πολλές χώρες», μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ