Αεροπλάνο με ιρανική βοήθεια για τον κορωνοϊό έφτασε στη Βενεζουέλα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ένα αεροπλάνο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19 έφτασε στη χώρα από το Ιράν, το οποίο έχει αναχθεί σε κρίσιμο σύμμαχο της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων.

Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο σε μια προσπάθεια να τον εκδιώξει από την εξουσία. Αυτό έχει οδηγήσει τον Μαδούρο να επεκτείνει τη συμμαχία του με το Ιράν, το οποίο πρόσφατα έστειλε πέντε τάνκερ με βενζίνη στη Βενεζουέλα.

“Αυτή τη στιγμή λαμβάνουμε διαφορετικούς τύπους διαγνωστικών τεστ”, ανακοίνωσε ο υπουργός Σχεδιασμού Ρικάρντο Μενέντες στην κρατική τηλεόραση από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μαϊκέτια δίπλα από πακέτα στοιβαγμένα σε παλέτες.

Ο Ιρανός πρεσβευτής στη Βενεζουέλα Χοζατολάχ Σολτανί δήλωσε: “Σήμερα παρακολουθήσαμε την άφιξη αυτού του υλικού προκειμένου να ενισχυθεί η μάχη της Βενεζουέλας κατά του κορονοϊού”.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η Βενεζουέλα κινδυνεύει από την επιδημία λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάρρευσης της χώρας η οποία έχει αποδυναμώσει τα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, περιλαμβανομένων αυτών της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ