Αδριάντας για τον Μπιλ Κλίντον

Οργάνωση Αλβανών του Κοσόβου που δεν διαθέτει τους επαρκείς χρηματικούς πόρους, αλλά έχει θέσει ως στόχο την αποπεράτωση ενός ανδριάντα, προς τιμήν του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσε πως δέχεται δωρεές Κοσοβάρων.

\"Θέλουμε να εκφράσουμε τις συμπάθειές μας, την αγάπη αλλά και τον σεβασμό μας απέναντι στον πρόεδρο Κλίντον\", δήλωσε αναφερόμενος στα σχέδια ανέγερσης του ανδριάντα ο Αγκίμ Ρετζέπι, που ηγείται της οργάνωσης \"Φίλοι της Αμερικής\". Στόχος είναι όλη η κατασκευή, που θα περιλαμβάνει τον ανδριάντα, να φθάσει τα τρία ολόκληρα μέτρα.

Η κατασκευή έχει ξεκινήσει σε ένα ατελιέ στο Ποντούγεβο, ελλείψει χρημάτων όμως δεν προχωρά τον τελευταίο καιρό. Ο γλύπτης Ιζέιρ Μουσταφά δήλωσε ότι ο χαλκός που θα καλύψει την εξωτερική επιφάνεια του μνημείου δεν έχει τοποθετηθεί. Θα χρειαστούν έως 70 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να αποπερατωθεί όλη η κατασκευή, αναφέρθηκε.

Στην Πρίστινα υπάρχει ήδη ένας δρόμος που φέρει το όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και μια τοιχογραφία του Κλίντον ύψους 7,5 μέτρων.
Πηγή: skai.gr