Παρίσι, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης

Σήμα κατατεθέν: ο πύργος του Άιφελ

Ο πύργος ύψους 324 μέτρων που κατασκευάστηκε από τον Γουστάβο Άιφελ το 1889 για την Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού και τα εκατό χρόνια από τη Γαλλική Επανάσταση, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Προσελκύει 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Οι τρεις όροφοί του - σε ύψος 58 μέτρων, 115 μέτρων και 275 μέτρων - είναι προσβάσιμοι με ασανσέρ. Οι αθλητικοί τύποι μπορούν επίσης να ανέβουν τα 1665 σκαλιά!

Το μουσείο του Λούβρου

Το Λούβρο είναι το μουσείο τέχνης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. Το ιστορικό κτήριο στην καρδιά του Παρισιού είναι ένα πρώην βασιλικό παλάτι με έκταση 210.000 τετραγωνικών μέτρων. Εάν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να κάνετε μια τρίωρη ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία που περιλαμβάνουν τη Μόνα Λίζα και την Αφροδίτη της Μήλου.

Το εντυπωσιακό μουσείο Ορσέ και όχι μόνο...

Εκτός από το Λούβρο, πολύ δημοφιλές είναι το μουσείο Ορσέ με ιμπρεσιονιστική τέχνη, το οποίο στεγάζεται σε έναν πρώην σιδηροδρομικό σταθμό. Το μουσείο Ορανζερί παρουσιάζει επίσης ιμπρεσιονισμό όπως τα μεγάλα νούφαρα του Κλοντ Μονέ. Στο μουσείο Ροντέν υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά έργα του Αυγούστου Ροντέν. Το Κέντρο Πομπιντού, από την άλλη, είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη.

Ένα νησί μέσα στην πόλη

Η Νέα Γέφυρα συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το Île de la Cité. Εδώ βρίσκεται η Κονσιερζερί, ένα πρώην μεσαιωνικό παλάτι που έγινε φυλακή κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, και ο περίφημος καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων. Είναι το παλαιότερο σημείο του Παρισιού· και εκεί είχαν εγκατασταθεί οι Κέλτες.

Μια πόλη για καλοφαγάδες

Η Γαλλία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την εκλεκτή κουζίνα της και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Παρίσι είναι να φάτε! Από κρουασάν μέχρι στρείδια και σαλιγκάρια. Η επιλογή των γλυκών, τυριών και ψωμιών είναι επίσης παραδεισένια. Και μην ξεχνάτε το κρασί!

Η όπερα Παλέ Γκαρνιέ

Ακόμα κι αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε εισιτήρια για μια παράσταση, η όπερα Παλέ Γκαρνιέ είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Χτίστηκε στα μέσα με τέλη του 19ου αιώνα και εσωτερικά είναι πολύ πλούσια διακοσμημένη. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της, μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση.

Το Παρίσι από ψηλά

Ο Πύργος του Άιφελ προσφέρει μια καταπληκτική θέα της πόλης. Το Παρίσι όμως βρίσκεται στα πόδια σας και από τον 56ο όροφο του Πύργου Μονπαρνάς. Η θέα από την Αψίδα του Θριάμβου δεν είναι επίσης διόλου ευκαταφρόνητη καθώς φαίνονται οι δώδεκα λεωφόροι που ξεκινούν από αυτήν, ανάμεσά τους και τα Ηλύσια Πεδία.

Πηγή: Deutsche Welle