Η πόλη-έκπληξη στην κορυφή των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη – Οι 2 ελληνικές παρουσίες στη λίστα

Η πόλη-έκπληξη στην κορυφή των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη – Οι 2 ελληνικές παρουσίες στη λίστα

Η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη για το 2022, στο πλαίσιο της έρευνας «Best European Destinations 2022», όπου μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες από 182 χώρες ψήφισαν ανάμεσα σε 400 προορισμούς.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, η Λιουμπλιάνα είναι μία πόλη για τους περίεργους και τους περιπετειώδεις, αφού κρύβει πολλά μυστικά και συνδυάζει πολιτισμό, τέχνη, ψυχαγωγία και μεγάλους χώρους πρασίνου με μία χαλαρή ατμόσφαιρα.

Δήμαρχοι, περιβαλλοντικοί σύμβουλοι και σχεδιαστές πόλεων επισκέπτονται τη Λιουμπλιάνα για να κατανοήσουν το πράσινο θαύμα αυτής της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, αναφέρει το European Best Destinations.

Πώς το κατάφερε αυτό; Επέλεξε να πεζοδρομήσει το ιστορικό της κέντρο νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με αποτέλεσμα όσοι κάνουν βόλτες στις trendy μπουτίκ, τα παραδοσιακά μαγαζιά και τα εστιατόρια, να ακούνε τα πουλιά που κελαηδούν.

Ολόκληρη η λίστα με τους 20 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2022 έχει ως εξής:

1.       Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

2.       Μαρμπέλα, Ισπανία

3.       Αμιέν, Γαλλία

4.       Φιλιππούπολη, Βουλγαρία

5.       Λουβέν, Βέλγιο

6.       Οραντέα, Ρουμανία

7.       Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

8.       Ναϊμέχεν, Ολλανδία

9.       Λάχτι, Φινλανδία

10.   Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

11.   Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

12.   Πράγα, Τσεχία

13.   Ρώμη, Ιταλία

14.   Βαυαρία, Γερμανία

15.   Αθήνα, Ελλάδα

16.   Κλονακίλτι, Ιρλανδία

17.   Βιέννη, Αυστρία

18.   Λουκέρνη, Ελβετία

19.   Γκρατς, Αυστρία

20.   Κρήτη, Ελλάδα.

Η Αθήνα μπαίνει συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια στη λίστα με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς οι επισκέπτες επιστρέφουν από καιρό σε καιρό για την Ακρόπολη ή τον ναό του Ποσειδώνα, αλλά και για να ανακαλύψουν μία νεανική πόλη στραμμένη προς το μέλλον, σημειώνεται.

Το European Best Destinations προτείνει στους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν το μυστικό της μακροζωίας στην Κρήτη, εξηγώντας ότι το νησί με τη μεγάλη ηλιοφάνεια και τους ζεστούς ανέμους είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την άγρια φύση αλλά και τη χαλάρωση. Η ρακί και η κρητική κουζίνα είναι το μυστικό της μακροζωίας των Κρητικών, συνεχίζει.

Πηγή: moneyreview