Κλείσιμο

Ινδονησία: Έφτασε η πρώτη διεθνής πτήση στο Μπαλί έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια

Το τουριστικό θέρετρο του Μπαλί, στην Ινδονησία, υποδέχθηκε σήμερα την πρώτη διεθνή τουριστική πτήση έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο κυβερνήτης της νήσου Γουάγιαν Κόστερ.

Οι επισκέπτες, 109 ξένοι και 47 Ινδονήσιοι, έφθασαν με μια πτήση της Singapore Airlines. Αναμένεται να μείνουν σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο, από τρεις έως και επτά ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων εμβολίων που έχουν κάνει, εξήγησε ο κυβερνήτης.

«Ελπίζουμε πως στις αρχές Μαρτίου οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα από τη στιγμή που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιδεικνύουν αρνητικά τεστ», σημείωσε ο κυβερνήτης.

«Δύο χρόνια χωρίς να μπορούμε να πάμε στο Μπαλί είναι πολλά», είπε η Εμανουέλα, μια τουρίστρια από την Ελβετία. «Από τη στιγμή που ο φίλος μου μου είπε ότι το Μπαλί ανοίγει, πήρα την πρώτη πτήση», πρόσθεσε.

«Γνωρίζουμε πως με το κύμα της παραλλαγής Όμικρον, μπορεί να υπάρχουν εξάρσεις και υφέσεις, όμως πιστεύουμε πως όσο οι υγειονομικοί κανόνες τηρούνται, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε», τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων του Μπαλί Ράι Γουιτζάγια.

Περίπου 200 τουρίστες απελάθηκαν από το Μπαλί το 2021, εκ των οποίων επτά, επειδή παραβίασαν τους υγειονομικούς κανόνες, όπως την υποχρέωση χρήσης της μάσκας.

Τον Μάιο, ένας Ρώσος ινφλουένσερ και η σύντροφός του, μια Ταϊβανέζα πρωταγωνίστρια του YouTube, εκδιώχθηκαν από την Ινδονησία, αφότου προκάλεσαν ένα σκάνδαλο, καθώς η νεαρή γυναίκα εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να περπατάει σε μια παραλία του Μπαλί με μια μάσκα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Χθες, η Ινδονησία κατέγραψε έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19, λόγω της παραλλαγής Όμικρον. Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων ξεπέρασε τις 57.000, σύμφωνα με την κυβερνητική ομάδα για τον κορονοϊό, υπερβαίνοντας το προηγούμενο υψηλό των 56.757 κρουσμάτων που καταγράφηκε τον Ιούλιο, εν μέσω του κύματος Δέλτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ