Η Δυτική Σάμος στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης του δικτύου Best Tourism Villages

Η Δυτική Σάμος επελέγη ανάμεσα σε 170 δήμους από 75 χώρες για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης (Upgrade Programme) του δικτύου των Best Tourism Villages (BTV). Η διάκριση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την επιτυχία της επιλογής του Σουφλίου ως ένα από τα νέα μέλη του δικτύου.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε σχετικά:

«Σε συνεχεία των προσπαθειών και συνεργειών του υπουργείου Τουρισμού με τους τοπικούς δήμους, η Δυτική Σάμος εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης των Best Tourism Villages.

Η νέα αυτή επιτυχία, έρχεται να συμπληρώσει την ένταξη του Σουφλίου στο δίκτυο Best Tourism Villages του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για την αναβάθμιση του αγροτουρισμού και υπαίθριου τουρισμού για δύο ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας.

Αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην συνεχή μας προσπάθεια διάχυσης της τουριστικής ανάπτυξης σε όλη την περιφέρεια, κατά τρόπο ισόρροπο και βιώσιμο.

Και στέλνει το μήνυμα των τεράστιων δυνατοτήτων των ειδικών μορφών τουρισμού της χώρας μας, καθώς κλείνουμε μια εξαιρετικά επιτυχή τουριστική χρονιά, προετοιμαζόμενοι για μια ακόμη δυναμικότερη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ