Γαίος: Το γραφικότερο φιόρδ της Ευρώπης βρίσκεται στους Παξούς- Δείτε βίντεο

Μπροστά στον Γάιο, δύο κατάφυτα νησιά, αυτό της Παναγιάς και του Αγίου Νικολάου, το προστατεύουν από τους ανέμους του Ιονίου, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούν το λιμάνι στην πρώτη βαθμίδα των επιλογών πολλών σκαφάτων.

Στα ανατολικά των Παξών, υπάρχει ένας παραδοσιακός οικισμός με κοσμοπολίτικο αέρα, που αποτελεί το κεντρικό λιμάνι αλλά και την πρωτεύουσα του νησιού.

Ο λόγος για τον Γάιο, ένα εντυπωσιακό φιόρδ στην καρδιά των Παξών που παίρνει το όνομά του από τον Άγιο Γάιο και αποτελεί το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο χωριό του νησιού.

Εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό αλλά και διασκέδαση. Πεντακάθαρα γραφικά στενά, γευστικά εστιατόρια, τουριστικά μαγαζιά, ζεστά καφέ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης και πανέμορφα κτίσματα, δημιουργούν ένα μοναδικό παζλ εικόνων και αρωμάτων που δύσκολα ξεχνιέται... 

Στο λιμάνι του Γαΐου βρίσκουν καθημερινά καταφύγιο μικρά αλιευτικά αλλά και τουριστικά σκάφη, έχοντάς το ως ορμητήριο για την εξερεύνηση του μικρού αυτού νησιού. Μπροστά στον Γάιο, δύο κατάφυτα νησιά, αυτό της Παναγιάς και του Αγίου Νικολάου, το προστατεύουν από τους ανέμους του Ιονίου, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούν το λιμάνι στην πρώτη βαθμίδα των επιλογών πολλών σκαφάτων. 

Πάνω στο νησί του Αγίου Νικολάου υπάρχει το Ενετικό Κάστρο, τοίχοι του οποίου σώζονται μέχρι τις μέρες μας, ενώ το ίδιο το νησί είναι έτσι τοποθετημένο ώστε ανάμεσα σε αυτό και το λιμάνι του Γαΐου, δημιουργείται ένα εντυπωσιακό ειδυλλιακό φιόρδ, μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο...

Πηγή: Travel Inspiration