Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Όλο και περισσότεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, το περιοδικό της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit συνιστά μία επίσκεψη στο Μέτσοβο, την οποία μάλιστα συνδυάζει με εκδρομή στα Μετέωρα, αλλά και περιήγηση με ποδήλατο στην κοιλάδα του Αώου.

Μετά από τόσες δραστηριότητες ο αρθρογράφος δεν μπορεί να αγνοήσει τους πειρασμούς της ελληνικής κουζίνας. «Πρέπει να δοκιμάσει κανείς το τοπικό τυρί μετσοβόνε. Παρασκευάζεται με αγελαδινό, πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Καθώς καπνίζεται, παίρνει τη χαρακτηριστική πικάντικη γεύση του. Δικαίως προστατεύεται από την ΕΕ, από το 1996» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: DW - Γιάννης Παπαδημητρίου

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις