Μεγαλόδοντες: Οι τρομεροί θηρευτές των ωκεανών - Έκαναν επιθέσεις εξόντωσης μεταξύ τους και ο χαμένος γινόταν το «γεύμα» του νικητή!

Με βάρος έως και 100 τόνους και μήκος 20 μέτρα οι μεγαλόδοντες ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ωκεανών. Υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα και δυνατότερα σαρκοφάγα στην ιστορία των σπονδυλωτών 

Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αρκετά ενδιαφέροντα δημοσιεύματα για αυτούς τους τρομερούς θαλάσσιους θηρευτές. Πρόσφατη μελέτη κάνει λόγο για μια μάχη επιβίωσης που υπήρξε ανάμεσα στους μεγαλόδοντες και τους λευκούς καρχαρίες, η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε εκατομμύρια χρόνια. 

Οι μεγαλόδοντες

Ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πρίνστον στις ΗΠΑ, στην επιθεώρηση «Science Advances», αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτούς τους παράξενους… «κανίβαλους» των ωκεανών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα επαναστατική τεχνική και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι κορυφαίοι θηρευτές πραγματοποιούσαν επιθέσεις εξόντωσης μεταξύ τους και ο χαμένος γινόταν το «γεύμα» του νικητή.

Με βάρος έως και 100 τόνους και μήκος 20 μέτρα οι μεγαλόδοντες ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ωκεανών. Υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα και δυνατότερα σαρκοφάγα στην ιστορία των σπονδυλωτών και τα ισχυρότατα σαγόνια τους τους καθιστούσαν κίνδυνο-θάνατο για, σχεδόν, ολόκληρο το ζωικό βασίλειο του βυθού.

Πηγή: skai.gr