Βανέσσα Φαρσαδάκη σε ΣΚΑΪ:«Στόχος να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο διάστημα»

Της Κορίνας Γεωργίου

Διάστημα. Εκεί όπου το χάος συνυπάρχει με την απόλυτη συμπαντική τάξη.  Τα μυστικά του προσδοκά να αποκωδικοποιήσει η μόλις 29 χρόνων ελληνικής καταγωγής Βανέσσα Φαρσαδάκη, η οποία ζει στο Χιούστον του Τέξας. 

Μιλά 17 γλώσσες εκ των οποίων τις 11 άπταιστα, έχει σπουδές στη βιολογία, τη γενετική, την αστροφυσική και την ιατρική και στόχος της είναι να συμπεριληφθεί στη γενιά αστροναυτών που θα ταξιδέψουν πρώτοι στον Άρη. 

Η Βανέσσα Φαρσαδάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Baylor College of Medicine, συνεργάζεται με τη NASA,μελετώντας την υγεία των αστροναυτών στο διάστημα. 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Κορίνα Γεωργίου και την εκπομπή “Σαββατοκύριακο Παρέα”, αποκάλυψε τι περιλαμβάνει η προπόνηση ενός υποψήφιου αστροναύτη κι εξήγησε πώς - σύμφωνα με την έρευνά της - θα προστατεύονται οι αστροναύτες αλλά και οι καρκινοπαθείς, από την επίδραση της ακτινοβολίας στο σώμα. Τέλος, μίλησε για την επιθυμία της να συμπεριληφθεί στη γενιά αστροναυτών που θα ταξιδέψουν πρώτοι στον Άρη, καθώς επίσης και για τα διαστημικά ταξίδια του μέλλοντος.

 

Πηγή: skai.gr
TAGS: NASA Άρης