Ποιες κρατικές ιστοσελίδες κατέρρευσαν το απόγευμα - Η μέθοδος

Κατέρρευσαν την Παρασκευή οι ιστοσελίδες της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και της ΕΥΠ. Οι ελληνικές αρχές κατέβασαν τους ιστότοπους για να τους προστατέψουν. Διερευνάται η ταυτότητα των χάκερ και η αιτιολογία.

Κοινοβουλευτικές πηγές επιβεβαίωσαν την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της εθνικής αντιπροσωπείας, όχι όμως ότι αυτή προκλήθηκε από Τούρκους χάκερ, διευκρινίζοντας ότι τελεί ακόμη υπό διερεύνηση ποιος είναι υπεύθυνος. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση προκαλεί την πτώση της ιστοσελίδας λόγω υπερβολικού φόρτου, καθώς εμφανίζεται εικονικά σαν ταυτόχρονη είσοδος εκατομμυρίων χρηστών σε αυτή, κίνηση στην οποία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οι σέρβερ. 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής με αποτέλεσμα την πτώση της ιστοσελίδας, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών.

Αυτή την ώρα οι τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής έχουν ρίξει εσκεμμένα την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποφορτιστεί και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της. Η λειτουργία της ιστοσελίδας της Βουλής έχει αποκατασταθεί. 
 

Πηγή: skai.gr