Το κανάλι του youtube που προέβλεψε θανάτους διασήμων το 2020 –Real or Fake?

Ανατριχίλα και περιέργεια έχει δημιουργήσει στους χρήστες των social media και ιδιαίτερα σε εκείνους του TikTok ένα κανάλι στο youtube που έγινε ευρέως γνωστό τον Φεβρουάριο του 2021.

Το κανάλι που ονομάζεται 2020 Vision φέρεται να προέβλεψε τους θανάτους διάφορων διάσημων προσώπων από το 2017.

Συγκεκριμένα, το 2020 Vision δημιουργήθηκε στις 15 Ιουνίου του 2017 στο youtube, όμως την προσοχή των Tiktokers τράβηξε στις αρχές του 2021, καθώς προξένησε μεγάλη περιέργεια για το πώς είχε προβλέψει τις ακριβείς ημερομηνίες θανάτων διάφορων celebrities.

Κάποιοι από τους θανάτους που είχε προβλέψει το κανάλι ήταν του Κιρκ Ντάγκλας, της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, του Τσάντγουικ Μπόουζμαν, του Κόμπι Μπράιαντ και πολλών άλλων.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τις προβλέψεις, οι χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης ανέπτυξαν διάφορες θεωρίες. Μια θεωρία λέει πως ο youtuber που έφτιαξε το κανάλι το 2017 δημιούργησε 365 βίντεο για κάθε έναν διάσημο, τα είχε σε ιδιωτική προβολή ώστε να μη μπορεί να τα δει κάποιος άλλος και όταν όντως κάποιοι από αυτούς πέθαναν έσβησε τα άλλα βίντεο και κράτησε αυτό με τη σωστή ημερομηνία.

 

 

Αυτή η θεωρία είναι πιθανή αλλά θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί καθώς είναι κάτι πολύ χρονοβόρο. Αντίστοιχα, μια άλλη θεωρία λέει πως είχε φτιάξει μεγάλης διάρκειας βίντεο για τον καθένα και στην συνέχεια απλά τα έκοψε στο σημείο της σωστής ημερομηνίας και άλλαξε τον τίτλο, κάτι που μοιάζει πιο εύκολο να γίνει.

Μια ακόμη, επίσης, πολύ πιθανή θεωρία είναι ότι ο διαχειριστής του καναλιού επεξεργάστηκε τα βίντεο έτσι ώστε να φαίνεται ότι τα ανέβασε το 2017. Τη θεωρία αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα σχόλια στα βίντεο του καναλιού είναι από το 2021.

Παράλληλα, μετά την αναγνωρισιμότητα που κέρδισε το κανάλι αυτό, άλλο ένα με το όνομα 2021 Vision εμφανίστηκε στο youtube. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με το άλλο κανάλι, το οποίο διευκρινίζει στην περιγραφή του ότι είναι το μοναδικό που έχει ο διαχειριστής. Επίσης, όπως σχολιάζουν στα social media, το δεύτερο κανάλι είναι σίγουρα ψεύτικο.

Το 2020 Vision, αν και πιθανόν είναι ένα έξυπνο τρικ από κάποιον που είχε πολύ χρόνο στη ζωή του, έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανατριχίλα.

Πληροφορίες από: ITK
 

Πηγή: skai.gr