Θεσσαλονίκη: Ράλι ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων Σάββατο και Κυριακή

Ράλι ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου. Πρόκειται για τη διοργάνωση του 11ου «Hi-Tech EKO Mobility Rally», του «πρωταθλήματος ακριβείας με καθαρά οχήματα», που διεξάγεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ). Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Ο επίτιμος πρόεδρος του ινστιτούτου Διονύσης Νέγκας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι φέτος θα συμμετάσχει στο ράλι ένα Tesla μοντέλο S 90 D από την Ιταλία, ενώ συνολικά θα συμμετέχουν 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα και έξι υβριδικά. Η εκκίνηση του ράλι θα δοθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο στις 15.00 και τα οχήματα θα διανύσουν κυκλικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης (συνολικά 250 χλμ) και θα τερματίσουν την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.



Τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες του διοικητικού και τεχνικού ελέγχου. Στις 3μμ θα ξεκινήσουν από τον χώρο του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου για το πρώτο σκέλος της διαδρομής. Θα επιστρέψουν στο χώρο του Δημαρχείου αργά το απόγευμα, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 8.30 το πρωί της Κυριακής, οπότε θα αναχωρήσουν για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της διαδρομής. Το βράδυ της Κυριακής η εκδήλωση θα κλείσει με την τελετή απονομής των επάθλων.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ, συμμετέχοντας με ένα υβριδικό και δύο ηλεκτρικά οχήματα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Άγγελος Μπεκιάρης. Την Κυριακή 27/5 μεταξύ 12:30-15:00 οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και ερευνητικά οχήματα σε περιήγηση στους χώρους του ΙΜΕΤ.

Στους νικητές από την κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκτός από τα προβλεπόμενα έπαθλα, θα απονεμηθούν και βαθμοί επιτυχίας που προσμετρούν στο Κύπελλο Εναλλακτικής Ενέργειας 2018 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).
Πηγή: skai.gr