Star Wars? Η Samsung κατασκεύασε ρομπότ που σερβίρει κρασί, φέρνει ποτά και όχι μόνο (vid)

Σκηνές που θυμίζουν πλάνα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Star Wars, αλλά μπορεί να είναι το εγγύς μέλλον, επέδειξε ο νοτιοκορεατικός γίγαντας Samsung στη διεθνή έκθεση CES. Η Samsung εργάζεται πάνω σε ένα ρομπότ που μπορεί να μαζέψει τα ρούχα, να βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο, να φτιάξει το τραπέζι, να σερβίρει κρασί και ακόμη και να σας φέρει ένα ποτό! Το ρομπότ ονομάζεται Bot Handy, και η Samsung λέει ότι θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει αντικείμενα χρησιμοποιώντας κάμερες και AI (Τεχνητή Νοημοσύνη).

Το ρομπότ υπηρέτης προορίζεται να είναι «επέκταση σας στην κουζίνα, το σαλόνι και οπουδήποτε αλλού μπορεί να χρειαστείτε ένα επιπλέον χέρι στο σπίτι σας», δήλωσε τη Δευτέρα ο Sebastian Seung, πρόεδρος της Samsung Research, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Samsung.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσο κοντά στη μαζική κυκλοφορία είναι το Bot Handy. Η Samsung δεν ανακοίνωσε τιμή ή ημερομηνία, και η εταιρεία είχε και παλαιότερα χρησιμοποιήσει την έκθεση CES για να επιδείξει φουτουριστικά ρομπότ που είναι περισσότερο μια ιδέα παρά ένα πραγματικό προϊόν. Το ρομπότ είναι «εργασία σε εξέλιξη» τονίζεται.

Στην τρέχουσα μορφή του, το Bot Handy είναι ένα ψηλό, λεπτό, ρομπότ άσπρου και μαύρου χρώματος με δύο μεγάλα ψηφιακά μάτια που αλλάζουν εκφράσεις ενόσω κινείται. Το ρομπότ έχει έναν  βραχίονα που μπορεί να περιστραφεί σε τρία σημεία - ουσιαστικά έναν ώμο, έναν αγκώνα και έναν καρπό - με ένα χέρι σαν σφιγκτήρα στο τέλος του. Υπάρχουν κάμερες τοποθετημένες πάνω από το σώμα και το χέρι του ρομπότ για την αναγνώριση αντικειμένων. Το ρομπότ μπορεί να κινηθεί γύρω από το δωμάτιο σε μια τροχαία βάση, να περιστρέφεται από τη μία πλευρά στην άλλη και να σηκωθεί για να φτάσει σε υψηλότερα αντικείμενα.

Η Samsung αναφέρει ότι το ρομπότ θα μπορεί να εκτιμήσει το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται διαφορετικά αντικείμενα, ώστε να τα αρπάξει με τη σωστή δύναμη χωρίς να τα σπάσει. Υποτίθεται επίσης ότι μπορεί να χειριστεί αντικείμενα διαφόρων μεγεθών, βαρών και σχημάτων.

Εκτός από το Bot Handy, η Samsung παρουσίασε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του Bot Care, ενός «ρομποτικού βοηθού και συντρόφου» που η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το 2019. Το ρομπότ έχει το σκοπό του προσωπικού βοηθού, υπενθυμίζοντας σας να κάνετε ένα διάλειμμα από την εργασία ή ότι έχετε συναντήσεις. Σε μια επίδειξη, η Samsung έδειξε το ρομπότ  να ανοίγει μια οθόνη, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του να μπορεί να συμμετάσχει σε μια βιντεοκλήση που επρόκειτο να ξεκινήσει. Όπως και για το Bot Handy, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πόσο κοντά στην κυκλοφορία είναι ο Bot Care. 

Παρακολουθήστε την ημίωρη εντυπωσιακή επίδειξη της Samsung

 

 

Πηγή: skai.gr