«Σπόντα» Έλον Μασκ για Μπάιντεν: «Ακόμα κοιμάται»

Με μία καυστική ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ σχολίασε το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τον συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαστημικής αποστολής Inspiration4. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Money Review, απαντώντας σε ερώτηση ακόλουθού του στο Twitter για το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο μετά την επιστροφή στη Γη των τεσσάρων ερασιτεχνών αστροναυτών που συμμετείχαν στην αποστολή της SpaceX η οποία βοήθησε στη συγκέντρωση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για το νοσοκομείο παίδων St. Jude ο Μασκ απάντησε σκωπτικά: «Ακόμη κοιμάται».

Ο Λευκός Οίκος και η SpaceX δεν ανταποκρίθηκαν σε ερώτηση για σχολιασμό της ανάρτησης. Κορυφαίοι αξιωματούχοι της NASA συνεχάρησαν τον Μασκ και την SpaceX για την επιτυχημένη αποστολή Inspiration4.

Χθες τα ξημερώματα οι τέσσερις ερασιτέχνες αστροναύτες που πραγματοποίησαν την πρώτη στα χρονικά ιδιωτική διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, προσθαλασσώθηκαν ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η αποστολή είχε και φιλανθρωπική πτυχή καθώς στόχος ήταν η συγκέντρωση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το St. Jude Children’s Research Hospital. Μέχρι το Σάββατο είχαν συγκεντρωθεί 160,2 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής ο Μασκ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προσωπική δωρεά ύψους 50 εκατ. δολαρίων – αυξάνοντας το συνολικό ποσό της φιλανθρωπικής εκστρατείας στα 210 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Money Review