Σημαντικό πλήγμα κατά του ISIS στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε η Europol

Ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στην παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στο Ίντερνετ αχρηστεύοντας μερικούς σέρβερ που χρησιμοποιούνταν από την οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

«Εξαφανίσθηκαν από σημαντικό τμήμα του Ίντερνετ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Βέλγων εισαγγελέων, Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ, σε συνέντευξη Τύπου στο αρχηγείο της Europol, στη Χάγη.

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή πως είναι 100%, θα δούμε πώς θα ανακάμψουν απ' αυτό», πρόσθεσε.

Η Europol ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι εργάσθηκε με εννέα από τις μεγαλύτερες ιντερνετικές πλατφόρμες -μεταξύ των οποίων οι Google, Twitter, Instagram και Telegram- για να αντιμετωπίσει επιχειρήσεις προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

Στον ιστότοπό της η Europol ανέφερε πως επί δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα εξέτασε «βίντεο προπαγάνδας, εκδόσεις και λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό».

«Το Telegram ήταν ο πάροχος ιντερνετικών υπηρεσιών» στον οποίο βρέθηκε το περισσότερο προπαγανδιστικό υλικό, σύμφωνα με τη Europol. Το υλικό αυτό αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα.

Η Europol επαίνεσε τη βοήθεια που της προσέφερε το Telegram και ανέφερε πως η εταιρεία βοηθάει τη Europol να «εξαλείψει κακόβουλο περιεχόμενο».

Πηγή: CNN