Ring: Το drone που θα «πετάει» στο σπίτι και θα κυνηγάει... κλέφτες προκαλεί αντιδράσεις (vid)

Μία ιπτάμενη κάμερα ασφαλείας σπιτιού- ντόουν, παρουσίασε η Ring, η οποία σχετίζεται με την Amazon.

Το νέο προιόν θα δίνει τη δυνατότητα live streaming σε ιδιοκτησίες στην περίπτωση διάρρηξης και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ οργανώσεων προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η συσκευή είναι σχεδιασμένη να ενεργοποιείται μόνο όταν οι κάτοικοι του σπιτιού λείπουν. Λειτουργεί αυτόνομα εντός σπιτιού και το εύρος της είναι περιορισμένος σε ένα όροφο του κάθε κτηρίου.

Ενεργοποιείται από την είσοδο άγνωστου/ ύποπτου ατόμου και οι ένοικοι της εκάστοτε κατοικίας λαμβάνουν στα smartphone τους μια ενημέρωση που τους επιτρέπει να δουν live εικόνα από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής πάντως, για το σχεδιασμό του προϊόντος, προτεραιότητα αποτέλεσε η ιδιωτικότητα.

Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Ring τονίζει πως σκοπός ήταν η δημιουργία μιας κάμερας που θα παρείχε στους χρήστες την ευελιξία να επιλέγουν να δουν οποιαδήποτε γωνία επιθυμούν στο σπίτι, πληρώντας πάντα τα στάνταρ ασφαλείας και ιδιωτικότητας.

Η Ring Always Home Cam είναι ο νέος τρόπος να επιτηρεί κάποιος το σπίτι του από πολλαπλές οπτικές γωνίες, με μία και μόνο συσκευή, αναφέρει η εταιρεία εξηγώντας πως πρόκειται για μια αυτόνομη κάμερα ασφαλείας που πετά σε προκαθορισμένες διαδρομές, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να μπορεί να βλέπει αυτά που θέλει – διασφαλίζοντας πχ πως δεν έχει παραβιαστεί ή μείνει ανοιχτό κάποιο παράθυρο ή πόρτα, δεν έχει ξεχαστεί ανοιχτός κάποιος φούρνος ή άλλη συσκευή κλπ.
 
Το Ring Always Home Cam ενσωματώνεται στο σύστημα οικιακής ασφαλείας Ring Alarm. Όταν το Ring Alarm ενεργοποιείται ενώ βρίσκεται σε Away Mode, το Always Home Cam πετά αυτόματα σε μια προκαθορισμένη διαδρομή για να δει τι συμβαίνει.

Το βίντεο stream-άρεται ενώ η κάμερα είναι εν πτήσει μέσω του Ring App, εξηγεί η ανακοίνωση.

Η κάμερα αρχίζει να καταγράφει μόνον όταν η συσκευή αφήσει τη βάση και αρχίσει να ίπταται μέσω μιας προεπιλεγμένης διαδρομής» προσθέτει η εταιρεία. 

Επίσης παράγει ήχο ενός συγκεκριμένου επιπέδου ώστε να γίνεται αντιληπτό πότε κινείται και καταγράφει. Οι διαδρομές ορίζονται αυστηρά από τον χρήστη- δεν υπάρχει δυνατότητα απευθείας χειροκίνητου τηλεχειρισμού. Το σύστημα επίσης διαθέτει τεχνολογία αποφυγής συγκρούσεων, σε περίπτωση που βρει εμπόδια στις προκαθορισμένες του διαδρομές, ενώ το μέγεθός του είναι μικρό- όπως και το βάρος του. Ειδικός είναι ο σχεδιασμός και των ελίκων του, για αυξημένη ασφάλεια.

Η συσκευή που επισήμως ονομάζεται «Always Home Cam» θα κυκλοφορήσει -αρχικά μόνο στις ΗΠΑ- με τιμή 250 δολαρίων.

Πηγή: skai.gr