2η Ψηφιακή Μετάβαση: Επόμενος και τελευταίος γεωγραφικός σταθμός η Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης στις 20/10/2021

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη μετάβαση ολοκληρώνεται επιτυχώς και εντός του χρονοδιαγράμματος, που είχε θέσει η Πολιτεία,  το έργο της δεύτερης ψηφιακής μετάβασης στην Επικράτεια.

Αναλυτικά τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν στις 20 Οκτωβρίου 2021 είναι: 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

ΑΜΑΡΙ

ΑΧΕΝΔΡΙΑΣ

ΒΙΓΛΑ

ΚΟΤΣΥΦΙΑΝΑ

ΛΙΒΑΔΙΑ

ΛΙΘΙΝΕΣ

ΜΑΛΑΞΑ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΠΙΝΕΣ

ΠΛΑΚΑΛΩΝΑ

ΠΟΜΠΙΑ

ΡΟΓΔΙΑ

ΣΗΤΕΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

Οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 20   Οκτωβρίου 2021 σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού. Όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια. 

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G. 

Πηγή: skai.gr