Πώς το twitter θα συμβάλλει στις έρευνες για τον κορωνοϊό

Το Twitter θα παραχωρήσει στους επιστήμονες και στους δημιουργούς λογισμικού πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στη ροή δεκάδων εκατομμυρίων καθημερινών μηνυμάτων (tweets) στην πλατφόρμα του, τα οποία σχετίζονται με τη νόσο Covid-19. Τα «τιτιβίσματα» θα χρησιμοποιηθούν για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και της σχετικής παραπληροφόρησης.

Όπως έκανε γνωστό το Twitter μέσω ανάρτησής του, η πρόσβαση θα παραχωρηθεί επίσης σε εγκεκριμένα στελέχη δημόσιων υπηρεσιών διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας, καθώς και στους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης και σχετικών εργαλείων που βοηθούν την επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει τη νόσο.

Η Ευρωπαία επίτροπος Βέρα Γιούροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Twitter «ένα καλό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Η συνεργασία μας και οι τακτικές επαφές με online πλατφόρμες με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Ποτέ έως τώρα το Twitter δεν είχε παραχωρήσει πρόσβαση στην πλήρη ροή των tweets πάνω σε ένα θέμα. Όσοι αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει προηγουμένως να εξηγήσουν πώς θα διασφαλίσουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των χρηστών που έχουν κάνει τις σχετικές με τον κορονοϊό αναρτήσεις.

Πηγή: skai.gr