Περισσότεροι από 300.000 θεατές παρακολούθησαν το Microsoft Synthesis

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το Microsoft Synthesis, είτε ως τηλεθεατές της εκπομπής μίας ώρας που προβλήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 14/6, είτε κάνοντας εγγραφή για να παρακολουθήσουν τα 4 online επεισόδια μέσα από την ιστοσελίδα της Microsoft. Για όσους/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν ξανά ή να δουν για πρώτη φορά το Microsoft Synthesis, θα παραμείνει διαθέσιμο ως περιεχόμενο on demand στο https://www.microsoft.com/en-gr/microsoftsynthesis.

Με δεδομένο ότι η πραγματοποίηση του Microsoft Summit δεν ήταν εφικτή φέτος, το Microsoft Synthesis, μια συμπαραγωγή της Microsoft και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με παρουσιαστή τον Παύλο Τσίμα,  δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει τον ίδιο σκοπό: να φέρει τη παγκόσμια συζήτηση γύρω από τη τεχνολογία και τις αλλαγές που φέρνει σε κάθε πτυχή της ζωής και της οικονομίας, σε πραγματικό χρόνο στη χώρα μας. 

Κορυφαίοι στοχαστές, επιστήμονες, πολιτικοί και άνθρωποι των επιχειρήσεων συναντήθηκαν ψηφιακά σε μία πρωτοποριακή σύνθεση απόψεων και οραμάτων, εστιάζοντας στα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα σήμερα μέσα από έναν γόνιμο και απαραίτητο διάλογο για το κοινό μας μέλλον, με βασικό καταλύτη την τεχνολογία.

Μέσα από το Microsoft Synthesis αναδείχθηκαν προβληματισμοί, ερωτήματα και ειδήσεις που σχετίζονται με τις προκλήσεις του παρόντος και το ψηφιακό μέλλον της χώρας:

•    O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για τις αλλαγές που έφερε η περίοδος αυτή στην εργασία, την αντιστροφή του brain drain και την εικόνα των Ελλήνων για το κράτος

•    Ο κορυφαίος Έλληνας κοινωνιολόγος-βιολόγος και καθηγητής του Yale κ. Νικόλας Χρηστάκης, μίλησε για την επόμενη μέρα 

•    O κ. Nassim Nicholas Taleb, ένας από τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου ανέλυσε τα γεγονότα της πανδημίας με βάση τη διάσημη θεωρία του για το «Μαύρο Κύκνο»

•    O γνωστός μαθηματικός και καθηγητής του MIT κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τόνισε την αναγκαιότητα της σύνδεσης του σχολείου με την κοινωνία και την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης

•    O καθηγητής Στρατηγικής στο London Business School κ. Μιχάλης Ιακωβίδης μίλησε για τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στις καταναλωτικές συμπεριφορές και στον τρόπο ζωής μας

O CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, CEOs και επικεφαλής νευραλγικών κλάδων και οργανισμών συμπληρώνουν με τις τοποθετήσεις τους το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό του Microsoft Synthesis. 

«Με την ολοκλήρωση του Microsoft Synthesis, δημιουργήθηκε ένα νέο σημείο συνάντησης για κορυφαίες προσωπικότητες, ένα νέο πεδίο σύνθεσης οραμάτων και προβληματισμών. Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους και τους συντελεστές που βοήθησαν στο να αποκτήσει απήχηση και μορφή αυτή η ιδέα. Η ανταπόκρισή της δημιουργεί μία παρακαταθήκη, η οποία μπορεί να έχει συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κουτράκος, CMO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.
 

Πηγή: skai.gr