Ούτε ακουστικά ούτε φορτιστής: Πώς θα κυκλοφορίσει το iPhone 12

Όσοι σχεδιάζουν να αγοράσουν το iPhone 12 της Apple όταν κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, μπορεί να διαπιστώσουν ότι από το κουτί λείπουν δύο γνωστά αξεσουάρ: ο φορτιστής και τα ενσύρματα ακουστικά της Apple.

Αυτό σύμφωνα με τον αναλυτή TF International Securities Ming-Chi Kuo, ο οποίος έγραψε ότι ο προσαρμογέας ισχύος και τα ακουστικά EarPods ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται στο επόμενο iPhone της Apple. Η έρευνα του Kuo αναφέρθηκε από τα blog της Apple 9to5Mac, MacRumors και Apple Insider την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Business Insider, η Apple αφαιρεί αυτά τα αξεσουάρ για να διατηρήσει το κόστος του επόμενου iPhone της στην ίδια τιμή με το iPhone 11. Το iPhone 12 αναμένεται να είναι το πρώτο smartphone της Apple που θα διαθέτει υποστήριξη 5G και ο Kuo προβλέπει ότι η μείωση της συσκευασίας παραλείποντας τον τροφοδοτικό και τα ακουστικά θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιστάθμιση ορισμένων πρόσθετων δαπανών που προκύπτουν από την προσθήκη 5G.

Η κίνηση θα μπορούσε επίσης να κάνει τη συσκευασία του iPhone πιο φιλική προς το περιβάλλον, ιδίως καθώς η βιωσιμότητα έχει γίνει ένας μεγαλύτερος παράγοντας στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία σχεδιάζει και αποστέλλει τα προϊόντα της.

Ωστόσο μία νέα εκτίμηση του αναλυτή Jeff Pu, μάλλον θα απογοητεύσει αυτούς που περιμένουν ένα φθηνότερο iPhone. Σύμφωνα με τον Pu, το iPhone 12 των 5.4 ιντσών θα κοστίζει $749, $50 ακριβότερο από το iPhone 11 το οποίο ξεκινούσε από τα $699.

Ο λόγος της αύξησης είναι η προσθήκη 5G τεχνολογίας, καθώς και η χρήση OLED οθόνης. Σύμφωνα με τον Pu, τα δύο νέα στοιχεία είναι ακριβά και η αφαίρεση των ακουστικών και του αντάπτορα από τη συσκευασία δεν είναι αρκετά για να παραμείνει η τιμή στα επίπεδα του iPhone 11. Ωστόσο θεωρεί πως παρά το διχασμό απόψεων που θα προκαλέσει η αύξηση τιμής ενώ ταυτόχρονα δε θα περιέχει φορτιστή, “θα γίνει αποδεκτή από τους καταναλωτές και δε θα επηρεάσει τη ζήτηση”.

Πηγή: Business Insider
TAGS: Apple iPhone