Όλοι Μαζί Μπορούμε και στη γνώση

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με το CSII, πριν δύο χρόνια πήρε τη πρωτοβουλία και διοργάνωσε κύκλους μαθημάτων εκμάθησης υπολογιστών και ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, σε άτομα τρίτης ηλικίας. 

Μέχρι σήμερα, ύστερα από 5 κύκλους μαθημάτων, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση 1920 ατόμων σε 30 Δήμους. 

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως να «σερφάρουν» σωστά και με ασφάλεια στο διαδίκτυο, να ενημερώνονται, να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων, να κάνουν τις αγορές τις τραπεζικές τους συναλλαγές ή να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τρίτητους δηλώσεις.

Σήμερα, που η εμφάνιση του κορωνοϊού έχει κάνει πια αναγκαία τη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να εξυπηρετούνται γρήγορα και με ασφάλεια οι πολίτες σε πολλούς τομείς και δραστηριότητες. Έτσι, φαίνεται πόσο χρήσιμη και απαραίτητη ήταν η συμμετοχή τους στα μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» θα συνεχίσει αυτή τη πρωτοποριακή του δράση, αμέσως μόλις επιστρέψουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
 

Πηγή: skai.gr