Νέα BMW σειράς 5

Με μια ασυνήθιστη μέθοδο Η BMW αποκάλυψε τη νέα BMW σειράς 5, όχι σε κάποια διεθνή έκθεση, αλλά με τηλεοπτική μετάδοση μέσω Internet της αποκάλυψης ενός σκεπασμένου αυτοκινήτου που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου από έναν άνθρωπο που κατέβηκε γι' αυτό το σκοπό μέσα στο στάδιο με ελικόπτερο!

Προφανώς η βαυαρική εταιρεία θέλει να τονίσει τη σημασία που δίνει σ' αυτό το μοντέλο, για το οποίο τονίζει ότι εξελίχθηκε παράλληλα με τη ναυαρχίδα της, τη σειρά 7.

Η νέα «πεντάρα» θα προσφέρεται αρχικά με 4 βενζινοκινητήρες, έναν 6κύλινδρο 3λιτρο με 204 ίππους για την 523i και με 258 ίππους για την 528i, τον επίσης 6κύλινδρο 3λιτρο με το διπλό τούρμπο και 306 ίππους για την 535i και τον 8κύλινδρο 4.4 με διπλό τούρμπο και 407 ίππους για την 550i, ενώ υπάρχουν και οι απαραίτητοι ντίζελ, με 4 ή 6 κυλίνδρους και ισχύ από 184 ως 245 ίππους.

Σε όλες τις εκδόσεις το αυτοκίνητο θα μπορεί να παραγγελθεί με αυτόματο κιβώτιο ...8 ταχυτήτων, το οποίο στην 550i θα είναι στάνταρ (το στάνταρ κιβώτιο στις υπόλοιπες εκδόσεις είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων).

Οι αναρτήσεις είναι με γόνατα και διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενώ τα φρένα είναι αεριζόμενοι δίσκοι σε όλους τους τροχούς. Η BMW τονίζει ότι το μήκους 4,9 μέτρων νέο της αυτοκίνητο έχει το μεγαλύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία του (2.968 mm), κάτι που εγγυάται μεγάλους χώρους, ενώ φυσικά χρησιμοποιεί την τεχνολογία Efficient Dynamics για τον περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Φυσικά το αυτοκίνητο θα προσφέρει στον εξοπλισμό του και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό ασφάλειας, άμεσης και ψυχαγωγίας.
Πηγή: Νίκος Σάλτας - automoto@skai.gr