Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης ROBOTIC & SCIENCE ACADEMY διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο και μοναδικό ετήσιο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στην Κρήτη, το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και θα συνεχιστεί έως και την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων το καθιέρωσε στο χώρο και το καθιστά πολλά υποσχόμενο, ώστε το 2019 να αποτελεί ορόσημο για τον θεσμό, πετυχαίνοντας να γίνει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός στον Eλλαδικό χώρο στην κατηγορία του.

Το φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική δράση του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης και έχει ως στόχο την επαφή της νέας γενιάς, των εκπαιδευτικών και γενικότερα του κοινού της Κρήτης με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Θετικές Επιστήμες, το S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts, Math), την νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και γενικότερα την Βιωματική μάθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Φέτος το Φεστιβάλ αγκαλιάζει και στηρίζει όλη η Κρήτη, και μπορεί πλέον να έχει τη μοναδικότητα που του αρμόζει. Αρωγοί και υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός INTESO και η UNESCO. Επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, των Δήμων Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Ανωγείων και του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Candia.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος τιμώμενη περιοχή είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας με τον Δήμο Σερρών να αγκαλιάζει και να στηρίζει με την αιγίδα του και να εκπροσωπείτε στο 3ο φεστιβάλ

Φυσικά , για να φτάσει στο φετινό μέγεθος και τις συμμετοχές με τα απίστευτα εργαστήρια που θα παρουσιαστούν, το Φεστιβάλ χαίρει της στήριξης ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, αφού συνεισφέρουν όλοι, ιδιώτες και επαγγελματίες, με εθελοντική προσφορά και πολύ μεράκι στο να γίνει κάτι τόσο πλούσιο και μοναδικό στον τόπο μας.

Πάνω από 45 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι κοντά μας, για να μας παρουσιάσουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εκπαιδευτική ρομποτική και στις επιστήμες για παιδιά, γονείς , ενήλικες και εκπαιδευτικούς.

Πάνω από 21 νέα εκπαιδευτικά ρομπότ θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων και των επιδείξεων. Νέοι διαγωνισμοί που αποτελούν το μέλλον της διαγωνιστικής ρομποτικής, θα τρέξουν για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς και πολλοί ακόμα διαγωνισμοί θα δώσουν την δυνατότητα στα παιδιά να κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας. Θα πραγματοποιηθεί ακόμα και πρωτάθλημα ρομποτικής για παιδιά, αλλά και ενήλικες! Και όλα αυτά δωρεάν.

Το φεστιβάλ θα είναι ανοικτό στο κοινό το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

Πηγή: cretalive.gr

Πηγή: skai.gr