Το Instagram θα «τσεκάρει» την ηλικία των χρηστών με βίντεο selfie

Η τεχνολογία «Age Estimation» αναλύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρήστη και προχωρά στην εκτίμηση της ηλικίας του

Νέα εργαλεία για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών φαίνεται πως δοκιμάζει το Instagram,  χρησιμοποιώντας selfie βίντεο.

Η τεχνολογία «Age Estimation» της εταιρείας ψηφιακής ταυτότητας Yoti αναλύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρήστη χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI), προκειμένου να προβλέψει την ηλικία του.

Επίσης το Instagram δοκιμάζει μια νέα μέθοδο επαλήθευσης ηλικίας που περιλαμβάνει να ζητά από τρεις διαφορετικούς χρήστες να επιβεβαιώσουν πόσο χρονών είναι.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να δοκιμάζει τα εργαλεία στις ΗΠΑ σήμερα, με στόχο να παρέχει περισσότερες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία του χρήστη .

Όταν κάποιος επιχειρήσει να επεξεργαστεί την ημερομηνία γέννησής του στο Instagram, η εφαρμογή θα του ζητήσει να επαληθεύσει την ηλικία του χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα εργαλεία.

Το σύστημα «Age Estimation» της τεχνολογικής εταιρείας Yoti χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να διαπιστώσει εάν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ μικροί για να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως το Instagram ή το TikTok.

Εάν  οι χρήστες είναι μεταξύ 13 και 17 ετών, τους εκχωρείται ένας ιδιωτικός λογαριασμός από προεπιλογή - που σημαίνει ότι οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να δουν το περιεχόμενό τους ή να επικοινωνήσουν μαζί τους, εκτός εάν  τους αποδεχτεί ως ακόλουθο.

Πηγή: DAILY MAIL