Κλείσιμο

Η Lego κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες και γυαλιά για τον κορωνοϊό (pic)

Τι σχέση έχουν τα περίφημα τουβλάκια Lego με τον κορωνοϊό; Φαινομενικά καμία. Όμως, η εταιρεία που τα κατασκευάζει, αποφάσισε να μπει δυναμικά στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, αφιερώνοντας μέρος της κατασκευαστικής της δυνατότητας στη δημιουργία όχι παιδικών παιχνιδιών, αλλά υγειονομικού υλικού. 

Η εταιρεία που έχει ξεχωρίσει για τις δημιουργίες από τα «τουβλάκια» Lego ρίχνεται στη μάχη για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού κατασκευάζοντας προσταστευτικές μάσκες.

Η Lego που έχει έδρα στη Δανία έχει τροποποιήσει ορισμένα από τα μηχανήματα χύτευσης για την κατασκευή εξοπλισμού ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού της χώρας. Με αυτό τον τρόπο θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στην υγειονομική περίθαλψη που αγωνίζονται καθημερινά για να σώσουνασθενείς με κορωνοϊό.

Πρόκειται για μία μάσκα του επάνω μέρους του προσώπου, φτιαγμένη από ένα υλικό σαν γυαλί (visor), η οποία θα συμπληρώνει την πρώτη μάσκα που εφαρμόζει στο στόμα και τη μύτη για πρόσθετη προστασία του υγειονομικού προσωπικού.

Τα προστατευτικά γυαλιά-καλύμματα αποτελούνται από ένα ευρύ, διαφανές πλαστικό, με τη Lego να παράγει περισσότερα από 13.000 τέτοιους είδους προστατευτικά σε καθημερινή βάση.

Η Lego έχει επίσης δωρίσει μισό εκατομμύριο σετ Lego σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Πηγή: CNN