Η Boeing, η Porsche και η Aurora Flight Sciences συνεργάζονται για ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

Η Boeing, η Porsche και η Aurora Flight Sciences αναπτύσσουν μια ιδέα για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Η Porsche και ο Αμερικανός σχεδιαστής της Boeing εργάζονται για να αναπτύξουν ένα concept ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους σε αστικές περιοχές.

Η Porsche και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν στην κατασκευή οχημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αεροταξί.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Boeing και η Porsche θα αναλύσουν το δυναμικό της αγοράς για τα οχήματα υψηλής τεχνολογίας και την πιθανή χρήση τους σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες πόλεις, αναφερει το Automotive News Europe.

Μια μελέτη του 2018 από την Porsche Consulting προβλέπει ότι η αγορά της αστικής αεροπορικής κινητικότητας θα αναπτυχθεί μετά το 2025.

Η Boeing, ανταγωνίζεται ήδη την ανταγωνίστρια της Airbus και άλλες εταιρείες για να εισαγάγει μικρά ιπτάμενα οχήματα ικανά για κάθετη απογείωση και προσγείωση.

Νωρίτερα φέτος, πραγματοποίησε μια εναρκτήρια δοκιμαστική πτήση ενός πρωτότυπου αεροσκάφους που θα μπορούσε να φιλοξενήσει δύο έως τέσσερις επιβάτες και να πετάξει μέχρι 80 χιλιόμετρα.

Η δοκιμαστική πτήση έγινε μετά την παρουσίαση από την Airbus ενός πρωτότυπου αυτόνομου επιβατικού οχήματος που δημιούργησε σε συνεργασία με την Audi. Αυτό το όχημα έχει την ικανότητα να πετάει και να οδηγείται. Η Audi και η Porsche αποτελούν μέρος του ομίλου Volkswagen.

Η εταιρική σχέση Porsche-Boeing έρχεται σε κρίσιμη στιγμή τόσο για την VW Group όσο και για την Boeing.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να μειώσει τις συνέπειες από το σκάνδαλο εκπομπών των ντίζελ, ενώ η Boeing βρίσκεται μπροστά στη χειρότερη κρίση της, δεδομένου ότι δύο θανατηφόρες συντριβές των αεροσκαφών της 737 MAX οδήγησαν σε παγκόσμια ακινητοποίηση του αεροσκάφους της με τις καλύτερες πωλήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ