Η αρχιτεκτονική και τα θαύματά της: 4 διαμάντια που μάλλον θέλεις να ανακαλύψεις (pics)

Η αρχιτεκτονική έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Έχει τη δυνατότητα να σε παρασύρει σε μια άλλη διάσταση, να σε συνδέσει με ένα μαγικό τρόπο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και να σου προκαλέσει μια ασταμάτητη εσωτερική δόνηση.

«Η μουσική είναι ρευστή αρχιτεκτονική. Η αρχιτεκτονική είναι στερεοποιημένη μουσική», είχε πει ο Γκαίτε, κι εμείς συμφωνούμε μαζί του.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε κάποια από τα διαμάντια της αρχιτεκτονικής, τα οποία πρέπει να επισκεφτείς σίγουρα μια φόρα στη ζωή σου. Οι εικόνες που θα ακολουθήσουν θα σε παρασύρουν σε μια άλλη διάσταση της πραγματικότητας.

Μουσείο Miho, Ιαπωνία
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 職人.com (@shokunincom)

 

Το Μουσείο Miho βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κιότο της Ιαπωνίας, κοντά στην πόλη Shigaraki. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα και δημιουργό της περίφημης Πυραμίδας του Λούβρου, I.M. Pei. Το Μουσείο Miho, μια μοντερνιστική δημιουργία, η οποία συνδυάζεται περίτεχνα με τα παραδοσιακά στοιχεία και τη φύση, αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό της αρχιτεκτονικής.

Μια διαδρομή μέσα στη μαγεία της φύσης και στα μονοπάτια απαράμιλλης ομορφιάς, καταλήγουν σε αυτό το μουσείο, στα όρη Shigaraki, λίγο πιο έξω από την Ιαπωνία.

Axe Majeur, Γαλλία

 

 

Το Axe Majeur, βρίσκεται στην πόλη Cergy-Pontoise και αποτελεί ένα μνημειώδες έργο τέχνης. Δύσκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει την αρχιτεκτονική του, ωστόσο είναι σχεδόν απίθανο να μην εντυπωσιαστεί. Το Axe Majeur, μια ωδή στην αρχιτεκτονική, αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο και φυσικό αστικό τοπίο. Οι 12 υπαίθριες εγκαταστάσεις του, συμβολίζουν το χρόνο, το ρυθμό της ανθρώπινης ζωής και τον ίδιο τον πλανήτη.

Σχεδιάστηκε από τον Dani Karavan και ξεχωρίζει ως ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα αρχιτεκτονικής του 20ου και 21ου αιώνα. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, περίπατο και απόλαυση της θέας.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niterói, Βραζιλία

 

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niterói (MAC), βρίσκεται στην πόλη Niterói του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σχεδιασμένο από τον Oscar Niemeyer, ολοκληρώθηκε το 1996 και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Η φουτουριστική δομή του MAC, σε σχήμα πιάτου ή ανεστραμμένου κώνου, θυμίζει ιπτάμενο δίσκο, ενώ η κατασκευή του πάνω σε έναν βραχώδη λόφο, επιτρέπει σε κάθε επισκέπτη την πλήρη πανοραμική θέα στον κόλπο Guarana.

TWA Flight Center, Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, Νέα Υόρκη
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clever (@getclever)

Το Κέντρο Πτήσης TWA, αποτελεί ένα έργο τέχνης που αντιπροσωπεύει την αιώνια ομορφιά του μοντέρνου σχεδιασμού. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Eero Saarinen και πλέον αποτελεί την καρδιά του TWA Hotel, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 15 Μάιου του 2019. Ο Eero Saarinen, επιθυμούσε αυτός ο τερματικός σταθμός να προκαλεί το δράμα, τον ενθουσιασμό και τον ρομαντισμό του ταξιδιού.

Ο σχεδιασμός του τερματικού είναι ίσως κάτι περισσότερο από φαντασία. Με σχήμα του μοιάζει να ίπταται, μεγάλα παράθυρα, διαδρόμους άφιξης και αναχώρησης σε σχήμα σωλήνα, επενδυμένοι με πλούσιο κόκκινο χαλί και την έλλειψη κολόνων που χαρακτηρίζει αυτή τη δημιουργία, το Κέντρο Πτήσης TWA, αποτελεί ορόσημο της αμερικανικής αρχιτεκτονικής και φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς της.

Διαβάστε ακόμη:

-H Gen Z εφηύρε και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το “σύνδρομο του πρωταγωνιστή”

-Self Care Daily Routine: Μικαέλα Παρασκευά, Content Creator

Πηγή: Savoirville
TAGS: κτίρια