H εταιρεία Giphy δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν δικά τους παιχνίδια

Η δημοφιλής εφαρμογή Giphy, που είναι γνωστή για τα gifs, λανσάρει νέα υπηρεσία στην οποία θα μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει ένα παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις προγραμματισμού.

Τα gifs είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή αυτή έδινε τη δυνατότητα μέχρι τώρα στους χρήστες της να δημιουργούν τα δικά τους gifs πέρα από τα έτοιμα που υπήρχαν.

Ο Νικ Σαντανιέλο, ο επικεφαλής μηχανικός του πρότζεκτ δήλωσε πως η οπτική τους σχετικά με τη δημιουργία παιχνιδιών είναι πιο παγκόσμια, επισημαίνοντας ότι το δεν χρειάζεται κάποιος 12 πλήκτρα, 60 δολάρια ή 30 χρόνια εμπειρίας για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα παιχνίδι και να διασκεδάσει με αυτό.

Για να δημιουργήσει κάποιος ένα παιχνίδι στο Giphy μπορεί να διαλέξει από μια λίστα με αυτοκόλλητα και περιγράμματα. Επίσης μπορεί κάποιον να συμπεριλάβει και λέξεις. 

Σκοπός της εταιρείας είναι να προσφέρει την ευκαιρία δημιουργίας παιχνιδιών ευκολότερα σε πιο ευρύ κοινό χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων γνώσεων.
 

Πηγή: CNN