Έρευνα: Ποιό emoji χρησιμοποιείται περισσότερο από τους χρήστες του διαδικτύου;

Όσοι από εμάς ανήκουν στους «Millenials» (Γεννημένοι μεταξύ του 1981 – 1995 ή 2000) ή στην Γενιά Ζ (γεννημένοι μεταξύ 1996 ή 2001 – 2010 ή 2015) μπορεί να πιστεύουν ότι το emoji 😂 είναι πλέον ξεπερασμένο , αλλά η πλειονότητα των χρηστών emoji σε όλο τον κόσμο διαφωνεί, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το ''πρόσωπο με δάκρυα χαράς''😂 είναι επίσημα το πιο δημοφιλές emoji στον κόσμο, σύμφωνα με ερευνητές της Adobe (ADBE) που έλεγξαν 7.000 χρήστες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα.
Το "μου αρέσει" 👍 ήρθε δεύτερο , ακολουθούμενο από το "κόκκινη καρδιά" ❤️ . Το  "πρόσωπο που στέλνει φιλί" 😘 και το "λυπημένο πρόσωπο με δάκρυα" 😢 συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο Global Emoji Trend Report του 2021, λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Emoji, το Σάββατο 17 Ιουλίου.
Παρά την ευρεία χρήση του emoji με τα «δάκρυα χαράς», κάποιοι χρήστες θεωρούν πως είναι πλέον πολύ «κλισέ».
«Χρησιμοποιώ τα πάντα εκτός από από αυτό το emoji», δήλωσε ο 21χρονος Walid Mohammed στο CNN . «Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ  επειδή είδα μεγαλύτερους να το χρησιμοποιούν, όπως η μαμά μου, τα μεγαλύτερα αδέλφια μου και γενικά μόνο οι ηλικιωμένοι».

Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών emoji (90%) πιστεύουν ότι τα ...«σύγχρονα ιερογλυφικά»  τους βοηθούν να εκφράζονται με μεγαλύτερη ευκολία. 89% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα emoji απλοποιούν την επικοινωνία και το 67% είπε πως πιστεύει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν emoji είναι πιο φιλικοί και πιο αστείοι σε σύγκριση με αυτούς που δεν χρησιμοποιούν.
Μια μικρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι νιώθουν πιο άνετα να εκφράζουν συναισθήματα μέσω emoji από το να μιλούν στο τηλέφωνο ή αυτοπροσώπως. Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες των emojii (55%) δήλωσαν ότι η χρήση τους κατά την επικοινωνία επηρέασε θετικά την ψυχική τους υγεία.

Πηγή: CNN
TAGS: έρευνα