Γι' αυτό δεν μας μιλάνε οι εξωγηίνοι: Ψάχνοντας για σημάδια των UFO

Η «αγωνία» που επιδεικνύει το ανθρώπινο γένος στην προσπάθεια του να αποδείξει την ύπαρξη, ή μη, εξωγήινης ζωής ίσως είναι ακριβώς ο λόγος που αυτή δεν αποδίδει .
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το Livescience, το οποίο υπογραμμίζει πως η υπερανάλυση στην οποία προβαίνει το ανθρώπινο είδος, γύρω από το θέμα, το αποπροσανατολίζει εν τέλει από  το να εξάγει σαφή συμπεράσματα.

Ακόμα περισσότερο οι έρευνες των ειδικών έχουν ένα ακόμη ψεγάδι, αναφέρει το άρθρο: 

Είναι βασισμένες στον ανθρώπινο τρόπο σκέψης.

Με άλλα λόγια, το κλειδί στο να έρθουμε πιο κοντά στους «μακρινούς μας γείτονες»- αν όντως υπάρχουν- είναι να πάψουμε να λειτουργούμε σαν άνθρωποι και να… σκεφτούμε περισσότερο σαν εξωγήινοι.

Για παράδειγμα η ζωή κάποιου μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά συνηθισμένη, πχ να κάθεται σε ένα γραφείο και να δουλεύει με υπολογιστές, μέχρι να εξεταστεί μέσα από μια ανθρωπολογική οπτική, η οποία θα υποδεικνύει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι γενικότερα.

Για αυτό τον λόγο, επιστήμονες στον τομέα των ΑΤΙΑ  εργάζονται πάνω ενός  ιδιαιτέρως φιλόδοξου πρότζεκτ .

Πρόκειται για το Breakthrough Listen.

Με κόστος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων η πρωτοβουλία αυτή έγκειται στην έρευνα, ανά το σύμπαν, για σημάδια ύπαρξης όντων που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος στο πλαίσιο αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης (SETI).

«Στην ερευνητική ομάδα στο Breakthrough Listen έχουν ένα αστείο», αναφέρει η Κλαιρ Γουέμπ, Ανθρωπολόγος και Ιστορικός της Επιστήμης στο MIT.

Συνηθίζουν να λένε, "μελετάμε τους εξωγήινους και εσείς μελετάτε εμάς,"  αναφερόμενοι προφανώς στο πόσο παράξενο και πρωτοποριακό φαντάζει το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ αυτό.

Στο πλαίσιο του 235ου συνεδρίου της American Astronomical Society (AAS) στη Χονολουλού, στις αρχές του Ιανουαρίου, η Γουέμπ έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τον τρόπο που οι επιστήμονες του Breakthrough Listen χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να εξετάζουν μεγάλους όγκους δεδομένων για τον εντοπισμό πιθανών ιχνών χρήσης τεχνολογίας από εξωγήινα όντα (τα αποκαλούμενα «technosignatures»).

Πηγή: skai.gr