Έλον Μασκ: Eκτόπισε τον Μπιλ Γκέιτς από τη δεύτερη θέση των πλουσιότερων του πλανήτη

O Έλον Μασκ αύτη τη χρονιά έκανε μια τρελή πορεία στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους.

Ξεκινώντας από την 35η θέση, ανέβηκε και κατέβηκε πολλές φορές όμως τελικά βρέθηκε στην δεύτερη θέση εκτοπίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς στην 3η θέση με 127, 7 δις δολάρια.

Η καθαρή αξία του 49χρονου επιχειρηματία αυξήθηκε κατά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω μιας ακόμη αύξησης των μετοχών της Tesla. Ο Μασκ έχει προσθέσει 100,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία φέτος, περισσότερα από οποιονδήποτε στην λίστα Bloomberg Billionaires Index, μια κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Περίπου τα τρία τέταρτα της καθαρής αξίας του αποτελούνται από μετοχές της Tesla ενώ σύντομα πρόκειται να αυξήσει και άλλο την περιουσία του αφού η χρηματιστηριακή αξία της Tesla πλησιάζει τα 500 δισ. δολάρια και πρόκειται να συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στα 8 χρόνια της ιστορίας του Index όπου ο Μπιλ Γκέιτς βρέθηκε κάτω από την δεύτερη θέση. Για χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι που ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος to 2017 κατάφερε να τον ξεπεράσει. Από την άλλη η περιουσία του Γκέιτς θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν έδινε τόσα πολλά σε φιλανθρωπίες.

Όσον αφορά τον Μασκ προς το παρόν κοιτάζει την πλάτη του Μπέζος ο οποίος βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με περιουσία 182 δισ. δολαρίων.

Πηγή: Must