Έφτιαξε μόνος του αυτοκίνητο από παλιοσίδερα - Δουλεύει κανονικά (vid, pics)

Γιατί να αγοράσεις αυτοκίνητο όταν μπορείς να φτιάξεις ένα μόνος σου; Αυτή η σκέψη γύριζε στο μυαλό του Νιγηριανού Ιμπιτόγιε Ολατζίντε Μικαελ από όταν ήταν μικρό παιδί.

Αυτή η σκέψη δεν έμεινε ένα όνειρο, αλλά έγινε πράξη και έτσι στους δρόμους του Ιμπαντάν στην νοτιοδυτική Νιγηρία κυκλοφορεί ένα πραγματικά μοναδικό όχημα.

Ο Μικαέλ, είναι αυτοδίδακτος και δεν έχει ποτέ σπουδάσει μηχανική. Του πήρε τρία χρόνια για να φτιάξει ένα αυτοκίνητο από παλιοσίδερα, διάφορα ανταλλακτικά και έναν κινητήρα 1,6 Volkswagen. Το αυτοκίνητο έχει τέσσερις ταχύτητες και λειτουργεί με βενζίνη.

Ο Μικαέλ ελπίζει αυτή η επιτυχία του να τον βοηθήσει να προχωρήσει μπροστά και να εμβαθύνει τις γνώσεις του. «Θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό να σπουδάσω σχεδιασμό μηχανών, κάτι που ήθελα από όταν πήγαινα στο σχολείο», δήλωσε.

«Ξεκίνησε αυτό το πράγμα από την παιδική του ηλικία. Όποτε του αγοράζαμε ένα παιχνίδι, είτε όπλο είτε οτιδήποτε άλλο, το έσπαγε. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό το αγόρι θα γίνει κάποιος στη ζωή του», περιγράφει η θεία του αυτοδίδακτου εφευρέτη Αμπιμπόλα Ολουγαιόμι Κριστιανά.

 

 

Πηγή: skai.gr