Κλείσιμο

Άξιος κληρονόμος

Ευέλικτο και compact, όπως πρέπει να είναι ένα σκούτερ για την πόλη αλλά ταυτόχρονα ασφαλές και σταθερό σαν ένα maxi σκούτερ.

Το Piaggio X7, άξιος κληρονόμος της μεγάλης παράδοσης της Piaggio στα σκούτερ GT, αποτελεί την νέα πρόταση για την κατηγορία μεσαίου κυβισμού.

Έχει εγγυημένες επιδόσεις, καθώς διαθέτει τετράχρονους, τετραβάλβιδους, υγρόψυκτους κινητήρες 125 και 250 ie, μεγάλους τροχούς 14 και 13 ιντσών και οδική συμπεριφορά ιδανική για την πόλη.

Το Piaggio X7 συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των διαφόρων οικογενειών σκούτερ για τη μετακίνηση σε αστικούς και υπεραστικούς δρόμους. Με κομψό και ξεχωριστό σχεδιασμό, το Piaggio X7 χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο στυλ, το δυναμισμό και την ευελιξία μέσα στην κίνηση της πόλης αλλά και από αξίες όπως η σταθερότητα, το κράτημα και η ασφάλεια, που μέχρι σήμερα συναντούσαμε μόνο σε δίτροχα μεγαλύτερων διαστάσεων.

Το στυλ. Σχεδίαση με γνώμονα την απόλαυση του αναβάτη

Το Piaggio X7 σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει άνεση και ασφάλεια στον αναβάτη: μάσκα που αγκαλιάζει και παρέχει ασφάλεια, ανεμοθώρακας ενσωματωμένος στο τιμόνι, προσεγμένες γραμμές στα πλαϊνά, κοφτή ουρά. Έτσι προσφέρει στον οδηγό μεγαλύτερη προστασία και του επιτρέπει να γίνει ένα με το δίτροχο.

Για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη δυναμική σχεδίαση, το παρμπρίζ είναι ενωμένο με το τιμόνι και, χωρίς να διακόπτεται η συνέχεια, ακολουθεί τις αρμονικές γραμμές της μάσκας. Έτσι διασφαλίζεται η μέγιστη αεροδυναμική προστασία.

Τα πλαϊνά χαρακτηρίζονται από λιτές και κοφτές γραμμές, ώστε να δοθεί έμφαση στην εικόνα δυναμισμού του οχήματος, ενώ το προφίλ υπογραμμίζει τη σταθερότητά του.

Επίσης, η σέλα, που παρέχει στον οδηγό μεγάλη άνεση, εναρμονίζεται τέλεια με τις γραμμές του νέου σκούτερ Piaggio ενώ χάρη στο μικρό ύψος από το έδαφος προσφέρει και μεγαλύτερη ευκολία στον έλεγχο του Χ7.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και ευανάγνωστος με κομψό και ταυτόχρονα σπορ σχεδιασμό και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια που τονίζεται με μεταλλικά φινιρίσματα έτσι ώστε το σύνολο να συμπληρώνεται αρμονικά.

Πλαίσιο και κινητήρες. Εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με απόλυτη ασφάλεια

Το Piaggio X7, με τη σταθερότητα και την προστασία που παρέχει, έχει σχεδιαστεί για χρήση όλες τις εποχές του χρόνου, εξασφαλίζοντας καλό κράτημα στο δρόμο και πλήρη έλεγχο του οχήματος χάρη στα χαρακτηριστικά του κινητήρα και κατασκευής που εξασφαλίζουν ομαλή λειτουργία, αντοχή και μικρό βάρος.

Το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί από ατσάλινο διπλό σωληνωτό δικτύωμα και συμπληρώνεται από ισχυρό υδραυλικό πιρούνι διαμέτρου 35 χιλιοστών στο μπροστινό μέρος, ενώ στο πίσω μέρος, ο αιωρούμενος βραχίονας, που ολοκληρώνει τη μετάδοση κίνησης, διευθύνεται από δυο υδραυλικά αμορτισέρ, ρυθμιζόμενης προφόρτισης 4 θέσεων.

Οι πεντάκτινοι τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου κάνουν αμέσως το Piaggio X7 να ξεχωρίζει χάρη στις διαστάσεις τους (14 ιντσών ο μπροστινός και 13 ιντσών ο πίσω) και τα μεγάλα και σπορ ελαστικά (120/70 και 140/60). Το σύστημα πέδησης συμβάλλει σημαντικά στην ενεργητική ασφάλεια του Piaggio X7: τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω φρένο έχουν δισκόφρενο διαμέτρου 260 και 240 χιλ. αντίστοιχα. Και στις δυο περιπτώσεις, οι ατσάλινοι δίσκοι συνδέονται με πλωτές διπίστονες δαγκάνες.

Το Piaggio X7 φτάνει στην πόλη με δυο κυβισμούς: 125 και 250 κυβικά. Και οι δυο κινητήρες είναι τετράχρονοι, υγρόψυκτοι και διαθέτουν εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης με 4 βαλβίδες. Η μεγαλύτερη έκδοση διαθέτει επίσης σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού. Οι δυο κινητήρες συμμορφώνονται φυσικά με τις προδιαγραφές Euro 3 για τις εκπομπές ρύπων και εξασφαλίζουν οικονομία στα καύσιμα. Το 125 cc παρέχει ισχύ 14 CV.

Ο κινητήρας Quasar 250 κυβικά διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού και θεωρείται πλέον σημείο αναφοράς της κατηγορίας σκούτερ για τις επιδόσεις, τη χαμηλή κατανάλωση και την αξιοπιστία του. Η ισχύς 22,2 CV και η ροπή 20,2 Nm προσδίδουν στο Piaggio X7 εξαιρετικά ομαλή λειτουργία, ενώ τα κορυφαία στην κατηγορία χαρακτηριστικά του το καθιστούν ιδανική λύση για την πόλη και συναρπαστική επιλογή για εκδρομές.

Το Piaggio X7 θα είναι διαθέσιμο σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές: € 3.300 για τα 125cc και € 3.700 για τα 250cc.
Πηγή: Νίκος Σάλτας