Το νησάκι του Αγίου Νικολάου στο ατελείωτο γαλάζιο της Ιθάκης (Video)

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Όμηρος διάλεξε την Ιθάκη ως το νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα. Όμορφη, εντυπωσιακή, ιδιαίτερη, αξιοθαύμαστη, ήρεμη, μα κυρίως μοναδική. Έτσι, ο γυρισμός σε αυτήν, δε θα μπορούσε παρά μόνον να φαντάζει μονόδρομος.

Σε κάθε της γωνιά αποκαλύπτεις αυθεντικές εικόνες γεμάτες με τα χρώματα της Ελλάδας, με κυρίαρχο όλων το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις. Μα το κυριότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να βρεθείς σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος του για να τις απολαύσεις.

Όσο για το όνομά της, το οφείλει στα μικρά ολόλευκα μάρμαρα που βρίσκονται στρωμένα στον πυθμένα της θάλασσας και γυαλίζουν τόσο έντονα στον ευεργετικό ήλιο, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση του μπλε και του πράσινου με το λευκό της οντότητάς τους.

Όμως, το πανέμορφο αυτό σκηνικό, συμπληρώνει το μικρό βραχώδες νησάκι του Αγίου Νικολάου με την ομώνυμη εκκλησία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή. Διάφανα κρυστάλλινα νερά ιδανικά για κολύμπι, κομμάτια μικρών βράχων που ξεπροβάλλουν από τον πυθμένα, μικροί θάμνοι και μερικά πεύκα που αγκαλιάζουν την κεραμιδένια οροφή της πέτρινης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Νέου που γιορτάζει στις 10 του Αυγούστου, δημιουργούν ακόμα μια υπέροχα αυθεντική εικόνα, όπως μονάχα η Ιθάκη ξέρει να προσφέρει. Και για όλους εκείνους τους τολμηρούς που τους αρέσει το κολύμπι και απολαμβάνουν τις βουτιές...  οι υπόγειες σπηλιές του βράχου θα τους αφήσουν την πιο όμορφη υποθαλάσσια εικόνα που θα μπορούσαν ποτέ να αντικρίσουν.

Πηγή φώτο - βίντεο: TravelInspiration

Πηγή: Travel Inspiration