Πώς να ταξιδέψεις στο Ντουμπάι εν μέσω πανδημίας

Το Ντουμπάι ακούγεται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό κι αυτό γιατί άνοιξε τις πύλες του για τουριστές. Τι χρειάζεται όμως να κάνεις για να ταξιδέψεις κι εσύ στην πόλη των Αραβικών Εμιράτων;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Emirates, όλοι όσοι φτάνουν στο Ντουμπάι από οποιαδήποτε χώρα, πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τέστ PCR, που έκαναν μάξιμουμ 72 ώρες πριν την αναχώρηση. 

- Τα παιδιά κάτω των 12 ετών και οι επιβάτες που έχουν μέτρια ή σοβαρή αναπηρία εξαιρούνται από την υποβολή σε τεστ PCR για COVID‑19

- Οι επιβάτες που φθάνουν στο Ντουμπάι από την Κύπρο υποχρεούνται να υποβληθούν σε άλλο τεστ PCR για COVID‑19 κατά την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

- Το πιστοποιητικό πρέπει να αφορά τεστ Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης (PCR). Πιστοποιητικά που αφορούν άλλα τεστ, συμπεριλαμβανομένων των τεστ αντισωμάτων και των οικιακών κιτ τεστ δεν γίνονται δεκτά στο Ντουμπάι. Οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίζουν επίσημο, έντυπο πιστοποιητικό στα αγγλικά ή τα αραβικά για να κάνουν check in ‑ τα SMS και τα ψηφιακά πιστοποιητικά δεν θα γίνονται δεκτά. Τα πιστοποιητικά PCR σε άλλες γλώσσες είναι αποδεκτά εάν μπορούν να επικυρωθούν στον σταθμό προέλευσης.

- Εάν το αποτέλεσμα του τεστ σας είναι θετικό, πρέπει να μπείτε σε καραντίνα και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των Υγειονομικών Αρχών του Ντουμπάι.

- Πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή COVID19 – DXB Smart App iOS / Android

- Η κυβέρνηση των ΗΑΕ έχει ορίσει προκαθορισμένα εργαστήρια. Μπορείτε να μεταβείτε είτε στα εργαστήρια που προτείνονται στον κατάλογο είτε σε οποιοδήποτε αξιόπιστο και πιστοποιημένο εργαστήριο στη χώρα αναχώρησης σας για να κάνετε το τεστ PCR για COVID‑19.

Πηγή: Must