Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη και Λισαβόνα- Οι κορυφαίοι προορισμοί σε κρατήσεις καταλυμάτων

Το 2019 πάνω από 554 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στην ΕΕ, σε καταλύματα με κρατήσεις μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group ή Tripadvisor, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία της Eurostat για τη διαμονή, που προσφέρεται μέσω αυτών των τεσσάρων ιδιωτικών πλατφορμών, δημοσιεύονται για πρώτη φορά σήμερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το 2019, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην ΕΕ για τουρίστες που κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους μέσω μιας από τις τέσσερις πλατφόρμες ήταν η Ισπανία (112 εκατομμύρια νύχτες επισκεπτών), η Γαλλία (109 εκατομμύρια), η Ιταλία (83 εκατομμύρια), η Γερμανία (40 εκατομμύρια) και η Πορτογαλία ( 33 εκατομμύρια).

Όσον αφορά τις πόλεις, οι κορυφαίοι προορισμοί ήταν οι αστικές περιοχές του Παρισιού (15,1 εκατομμύρια νύχτες επισκεπτών ή περισσότεροι από 41.000 επισκέπτες κατά μέσο όρο σε μια νύχτα), η Βαρκελώνη (11,3 εκατομμύρια), η Ρώμη (10,4 εκατομμύρια), η Λισαβόνα (10,5 εκατομμύρια) και η Μαδρίτη (8,3 εκατομμύρια ).

Είκοσι περιοχές στην ΕΕ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ (48%) του συνολικού αριθμού διανυκτερεύσεων επισκεπτών που έχουν κάνει κράτηση μέσω των πλατφορμών. Οι περισσότερες από αυτές τις 20 κορυφαίες περιοχές βρίσκονται στην Ισπανία (έξι περιοχές), στη Γαλλία ή στην Ιταλία (πέντε η καθεμία).

Δύο περιφέρειες βρίσκονται στην Πορτογαλία, μία στην Κροατία και μία στην Ουγγαρία. Οι τρεις πιο δημοφιλείς περιοχές της ΕΕ, όπου οι επισκέπτες έκαναν κράτηση για περισσότερα από 20 εκατομμύρια νύχτες το 2019, ήταν η Ανδαλουσία (26 εκατομμύρια) στην Ισπανία, η Αδριατική στην Κροατία (25 εκατομμύρια) και η Καταλονία (21 εκατομμύρια) στην Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ