Γκερέκου σε ΣΚΑΪ: Στόχος του ΕΟΤ η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου - Έως πότε

Μια πιο κανονική ροή τουριστών στην Ελλάδα αναμένει έως τον Ιούνιο η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου η οποία μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» τόνισε ότι δειλά – δειλά έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Η κ. Γκερέκου είπε πως προς τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει ένα αρκετά ικανοποιητικό τουριστικό ρεύμα ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένεται ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών. Στόχος πρόσθεσε είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο ερώτημα εάν είναι ρεαλιστικός ο στόχος για το 50% των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα το 2019, η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε ότι όλα δείχνουν ότι σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά και τόσο οι φορείς του τουρισμού όσο και ο ΕΟΤ με διστακτικότητα «βλέπει» ένα 40% και στην πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη φτάνει στο 50% «εφόσον η επιμήκυνση συμβεί και πάει και έως τον Οκτώβριο».

Σύμφωνα μάλιστα με τους tour operators υπάρχει πολύ υψηλό ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα. Η κ. Γκερέκου τόνισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι η βασική αγορά της Ελλάδας ενώ για τη Βρετανία όπου υπάρχουν προβλήματα, εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουν να απελευθερώνονται οι ταξιδιώτες σε σχέση με την καραντίνα. 

Πηγή: skai.gr