Γερμανικά ταξίδια-αστραπή για εμβολιασμό στη Ρωσία – Πόσο κοστίζουν (vid)

Σε επικερδή τουριστική βιομηχανία μετατρέπει η Ρωσία τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ruptly, Γερμανοί ταξιδεύουν από τη Φρανκφούρτη στη Μόσχα για να εμβολιαστούν με κάποιο από τα ρωσικά εμβόλια, με πιο γνωστό το Sputnik V.

Οι Γερμανοί «τουρίστες εμβολιασμών» εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία των εμβολιασμών στην Ευρώπη.

«Η δική μου σειρά θα έρθει πιθανότατα προς το τέλος του έτους και δεν θέλω να περιμένω τόσο», αναφέρει ο δημοσιογράφος Ενο Λένζε.

«Είναι δελεαστική η προσφορά να είμαι πλήρως εμβολιασμένος μέσα σε τρεις εβδομάδες», λέει από την πλευρά του ο φοιτητής Τόμας Βάλερ προσθέτοντας ότι πιθανότατα δεν θα είχε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί έως του χρόνου.

Ένα εξειδικευμένο τουριστικό γραφείο διοργανώνει τα ταξίδια εμβολιασμών προς τη Ρωσία. Το κόστος ανέρχεται μεταξύ 1.200 ευρώ και 3.000 ευρώ.

Ο Χανς Μπλανκτ Azuro Reisen GmbH εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου δήλωσε ότι μόνο σήμερα έφτασαν στη Μόσχα 80 άτομα, τα οποία εφόσον το επιθυμούν θα εμβολιαστούν αύριο και την Κυριακή θα επιστρέψουν στη Γερμανία.

Το 18,5% του γερμανικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενώ το 6,4% έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Πηγή: skai.gr