Αύξηση κρατήσεων για διακοπές από Βρετανούς μετά τις ανακοινώσεις για σταδιακή άρση lockdown

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Αύξηση κρατήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι ανέφεραν αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρείες στη Βρετανία αμέσως μετά από την παρουσίαση του οδικού χάρτη για άρση του lockdown από τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό δε θα επιτραπούν πριν από τις 17 Μαΐου το νωρίτερο και αυτό εφόσον κριθεί ασφαλές από επιδημιολογική μελέτη που θα γίνει τον Απρίλιο.

Παρόλα αυτά, οι Βρετανοί φαίνεται ότι εξέλαβαν τις ανακοινώσεις ως έναυσμα για το σχεδιασμό των θερινών τους διακοπών.

Η easyJet ανακοίνωσε αύξηση κρατήσεων για πτήσεις σε ποσοστό 337% και για πακέτα διακοπών κατά 630%.

Ως πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της απότομης αύξησης της ζήτησης αναδείχθηκαν η Κρήτη, το Φάρο της Πορτογαλίας και δημοφιλή θέρετρα στην Ισπανία.

Οι περισσότερες κρατήσεις έγιναν για τον Αύγουστο και έπειτα για τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο.

Παρομοίως η Tui ανακοίνωσε ότι χθες ήταν η καλύτερη μέρα για τις κρατήσεις εδώ και πάνω από έναν μήνα. Δημοφιλέστεροι προορισμοί και εδώ ήταν η Ελλάδα και Ισπανία, μαζί με την Τουρκία, με τα πακέτα να αφορούν το καλοκαίρι.

Και η Thomas Cook είδε 100% αύξηση στην κίνηση στην ιστοσελίδα της μετά από τις ανακοινώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού. Ελλάδα, Κύπρος, Μεξικό και Δομινικανή Δημοκρατία ήταν οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Γιόχαν Λούντγκρεν δήλωσε στο BBC ότι η αύξηση των κρατήσεων «δείχνει πως το νεύμα από την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να ξανανοίξει τα ταξίδια ήταν αυτό που περίμεναν οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Το πρακτορείο πολυτελών ταξιδιών Designer Travel επίσης ανέφερε διπλασιασμό των προσεγγίσεων από πελάτες τη Δευτέρα.

Σημαντικά αυξημένη είναι η ζήτηση και για διακοπές εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στη χώρα θα ανοίξουν στις 12 Απριλίου σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του κ. Τζόνσον και τα ξενοδοχεία στις 17 Μαΐου.

Πηγή: skai.gr