Βρετανικός τουρισμός: Η αβεβαιότητα του Brexit αυξάνει τις κρατήσεις σε προορισμούς εκτός ΕΕ

Η αβεβαιότητα του Brexit οδηγεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις κρατήσεις για διακοπές σε προορισμούς εντός της ΕΕ αυτή τη χρονιά,  με πολλούς να επιλέγουν μέχρι τώρα την Τουρκία.
Από τις εξελίξεις δεν εξαιρείται η χώρα μας, που παρουσιάζει μείωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια από το Ην. Βασίλειο
.Σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων αεροπορικών δεδομένων μέσω των συστημάτων GDS, ForwardKeys, οι κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο για το καλοκαίρι στην ΕΕ παρουσιάζουν μείωση 4,6% σε σύγκριση με πέρυσι.Η Ισπανία παρουσιάζει μείωση 7% στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019 σε σύγκριση με πέρυσι, η Ελλάδα μείωση 2,7%, η Κύπρος 6,9% και η Πορτογαλία 10,6%.
Αντίθετα, οι προρισμοί της Ευρώπης εκτός ΕΕ παρουσιάζουν αύξηση της ζήτησης κατά 14%, εντείνοντας την επιστροφή της Τουρκίας και της Τυνησίας.Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζήτηση για Τουρκία παρουσιάζει μεγάλη αύξηση της τάξης του 31% σε σύγκριση με πέρυσι. Η Αίγυπτος και η Τζαμάικα έχουν υψηλά ποσοστά αύξησης επίσης.Οι κρατήσεις στην ΕΕ επιβραδύνθηκαν σημαντικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπως σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Olivier Ponti.
Οι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι εκείνοι που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από τη μείωση της ζήτησης από τους Βρετανούς, επισήμανε, ενώ η αβεβαιότητα του Brexit ευθύνεται ξεκάθαρα για τον τρόπο με τον οποίο οι Βρετανοί προγραμματίζουν τις διακοπές. 

Αναδημοσίευση : tornosnews.gr