«Χρυσός» ξανά ο τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς στο Oceanman

Ο Χρήστος Κορομηλάς, με πλήρη απώλεια όρασης, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης OCEANMAN CANCUN WORLD FINAL CHAMPIONSHIP, στην ειδική κατηγορία Ιnspiration για ΑμεΑ, που διεξήχθη την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Κανκούν του Μεξικό.

Ο Χρήστος κολύμπησε τα 5χλμ μαζί με τον συνοδό και προπονητή του Γιώργο Γκούντα. 

Ο αθλητής του Συλλόγου ΙΩΝΆΣ – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ και Παραθλητισμού, είχε εξασφαλίσει την πρόκριση του στον αντίστοιχο αγώνα OCEANMAN GREECE στο Οίτυλο της Μάνης τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Σύλλογος “Ιωνάς - Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ” ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), κυρίως μέσω της υδροθεραπείας. Στο θεραπευτικό τμήμα της υδροθεραπείας υπεύθυνη είναι η Αγγελική Καραγεώργου καθηγήτρια ειδικής αγωγής.
Παράλληλα αναπτύχθηκε και το αθλητικό αγωνιστικό τμήμα το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο της κολύμβησης, της ποδηλασίας, του αγώνα δρόμου, του στίβου και του τριάθλου, με επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και σε άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προάγοντας το παραθλητικό κίνημα. Στο αθλητικό τμήμα υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Γκούντας φυσικοθεραπευτής και προπονητής.

Πηγή: skai.gr