«Χάλκινη» η Ολλανδία αφού «παραμέρισε» με 3-0 τη Βραζιλία

Με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Μουντιάλ για τη οικοδέσποινα Βραζιλία, η οποία ηττήθηκε στο μικρό τελικό από την Ολλανδία με 3-0 και τερμάτισε στην τέταρτη θέση της διοργάνωσης, έχοντας δεχτεί 10 γκολ στους τελευταίους δύο αγώνες.

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι που είχαν κατακλείσει το Εστάδιο Νασιονάλ της Μπραζίλια γιούχαραν τους παίχτες της «σελεσάο»  και τον προπονητή Λούις Φελίπε Σκολάρι μετά το τελικό σφύριγμα, αφού, λίγες ημέρες μετά την ιστορική συντριβή με 7-1 στα χέρια της Γερμανίας, η ομάδα τους εμφανίστηκε ανήμπορη να διεκδικήσει την τρίτη θέση.

Το τελικό σκορ μαρτυρά τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Η κακή βραδιά φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Τιάγκο Σίλβα ανέτρεψε τον Άριεν Ρόμπεν στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Κι αν η απόφαση να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών είναι αμφισβητήσιμη, καθώς ο Ρόμπεν ενδέχεται να μην είχε μπει στην περιοχή, η Βραζιλία μάλλον θα έπρεπε να αισθάνεται τυχερή που ο αρχηγός της δεν αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα, όντας ο τελευταίος παίχτης.

Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, και η Ολλανδία βρέθηκε από πολύ νωρίς στη θέση του οδηγού.

Το δράμα της Βραζιλίας πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μόλις 13 λεπτά αργότερα, όταν στο 16' όταν ο ΝτάλεΪ Μπλιντ εκμεταλλεύτηκε την εντυπωσιακά κακή απομάκρυνση του έτερου βραζιλιάνου σέντερ-μπακ, Νταβίντ Λουίζ, και με ένα ωραίο βολέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ.

Τα γιουχαρίσματα των Βραζιλιάνων άρχισαν από το ημίχρονο, καθώς η «σελεσάο», παρά την κατοχή μπάλας, δεν μπορούσε να απειλήσει την ολλανδική εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είδε καμία αξιόλογη ευκαιρία για καμία από τις δύο ομάδες ως το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βαϊνάλντουμ «σφράγισε» τη συντριβή της Βραζιλίας με ένα εντυπωσιακό βολέ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ