Τζέκος: «Κατέχω νόμιμα τα σκευάσματα»

Στους αρμόδιους εισαγγελείς κατέθεσε σήμερα ο προπονητής Χρήστος Τζέκος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για κατοχή συμπληρωμάτων διατροφής, χωρίς την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τζέκος, επιβεβαίωσε ότι τα σκευάσματα που βρέθηκαν στις αποθήκες και το γραφείο του δεν είχαν την έγκριση του ΕΟΦ, ισχυρίστηκε ωστόσο, ότι η εισαγωγή τους είχε γίνει νόμιμα.
Αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του αθλητικού σωματείου «Αίας», δήλωσε ότι όλα έγιναν με απόλυτα διαφανή τρόπο ενώ για την «Balco» απάντησε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εταιρία. Τελος, σχετικά με το ντόπινγκ απάντησε ότι «η αγωνία και η κούραση ήταν αυτά που συντρόφευαν τους αθλητές και εμένα».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το τελικό πόρισμα του ΕΟΦ, σχετικά με τα σκευάσματα που εντοπίστηκαν στο γραφείο και τις αποθήκες του προπονητή. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες σε 12 από τα 30 σκευάσματα που έχουν εξεταστεί έχουν εντοπισθεί εφεδρίνη και τεστοστερόνη.
Πηγή: skai.gr